Rămâi conectat

Sport

Astăzi, Simona Halep-Serena Williams. România, după 43 de ani, reprezentată în finala de la Wimbledon

Unirea Ziarul

Publicat

în

Astăzi, Simona Halep-Serena Williams. România, după 43 de ani, reprezentată în finala de la Wimbledon

Simona Halep – Serena Williams este finala feminină de la Wimbledon 2019, meci istoric care se joacă sâmbătă, de la ora 16:00. Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă ajunsă în ultimul act al grand slamului londonez. Este o întâlnire între doi foști lideri mondiali, dar, în fapt, pare o confruntare între David și Goliat: Simona Halep are o singură victorie în cele zece partide jucate contra celei mai titrate jucătoare din lume aflate încă în activitate. În 2018, Simona Halep îşi împlinea cel mai mare vis al carierei: câştiga pentru prima dată un titlu de Grand Slam, cel de la Roland Garros. Victoria de la Paris venea după alte două finale pierdute tot la Roland Garros. Un nou moment de graţie poate veni din nou azi, când Simona Halep joacă finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams. Ar fi al doilea trofeu de Grand Slam câştigat de sportiva din România.Între cele două sportive – atât de diferite din punct de vedere fizic – este și o diferență de vârstă: zece ani și o zi. Serena Williams va împlini 38 de ani peste două luni, la 26 septembrie, iar a doua zi, pe 27 septembrie, Simona Halep face 28 de ani.

Ultima dată ele s-au întâlnit chiar anul acesta, în optimile de finală ale Australian Open, când americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, o mai veche adversară, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Și Serena Williams a avut o calificare ușoară în finala de la All England Club, învingând-o în semifinale cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 54 WTA, în doar o oră de joc.
Mizele meciului pentru cele două sportive

Pentru Simona Halep finala de la Wimbledon înseamnă încercarea de a ține în brațe cel de-al doilea trofeu foarte important din carieră, după ce în 2018 a câștigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare șlem pe care îl are în palmares. Românca este la a cincea finală de mare șlem din carieră, la a treia finală de turneu în 2019 și cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu.

În schimb, miza pentru Serena Williams, care are deja șapte trofee numai la Wimbledon și zece finale jucate, ar fi câștigarea primului titlu de Grand Slam după 2017 și după revenirea în activitate. Dacă se va impune, va obţine titlul de grand slam cu numărul 24 și ar egala-o pe Margaret Court, deţinătoarea recordului!

Serena Williams nu a câştigat niciun trofeu de când a revenit în competiţii, în martie 2018, dar a jucat două finale de grand slam, la Wimbledon şi la US Open, ambele pierdute.

Năstase, singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon: Simona are prima şansă la titlu, chiar şi cu Williams

Maria Sharapova, Venus Williams și Angelique Kerber sunt cele trei sportive care au reușit până acum să o învingă pe Serena Williams la Wimbledon.
Serena Williams, despre Simona Halep: „E o mică forță”

Noua Simona Halep, pe care tot mai mulți comentatori și jurnaliști au descoperit-o la Londra, știe ce are de făcut: „Sunt în finală şi nu voi pune presiune pe mine. Vreau doar să-mi planific ceea ce trebuie să joc în finală”, a declarat ea.

„În momentul când intri la luptă, trebuie să uiți că e Serena în față, e pur și simplu un meci de tenis. Depinde cum o să abordeze meciul și cum o să gestioneze emoțiile față de ea. Dacă vede că e oricare în teren, să nu vadă că e Serena, atunci va fi cu siguranță câștigătoare”, crede Stere Halep, tatăl Simonei.
Adversara, temuta Serena Williams (locul 10 WTA), pare în cea mai bună formă de la nașterea copilului, în urmă cu aproape doi ani. Dar nu-și subestimează adversara: „Sunt multe lucruri impresionante la ea. Tenacitatea ei, abilitatea de a deveni mai bună, tot timpul, şi capacitatea de a-şi găsi forţa. Nu poţi să o subestimezi. E o mică forţă. A terminat de două ori la rând anul pe primul loc, iar acum simt că s-a întors şi vrea să demonstreze că o poate face din nou”, a declarat Serena Williams despre Simona Halep.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea