Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 21.30, la Zlatna, meci de gală în An Centenar: Unirea Alba Iulia – FCSB, în “16”-imile Cupei României, pe Stadionul “Minaur”, cu casa închisă!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul “Minaur” din Zlatna, cu cosmetizări de ultim moment, are privilegiul să găzduiască, astăzi, de la ora 21.30, un meci ce va intra în istoria micuței localități din Munții Apuseni, disputa din “16”-imile Cupei României dintre Unirea Alba Iulia și FCSB.

Galonata formație din Capitală nu mai are nevoie de nicio prezentare, ar fi inutil să risipim spațiul, vorbim despre cea mai iubită echipă din România, liderul la zi al ierarhiei Ligii 1, echipă ce în fiecare an își propune toate trofeele interne. Este primul duel dintre cele două echipe abordat de “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri din postura de divizionară terță. Elevii lui Adrian Bicheși conștientizează ecartul valoric și faptul că sunt în rol “de buturugă mică”, iar șansele sunt reduse spre minim, însă nu sunt dinainte predați, pe Selagea și compania așteptându-i meciul carierei, o dispută cu care te întâlnești rar în carieră!

*Biletele, epuizate rapid!

După 9 ani, Unirea Alba Iulia este iarăși în această fază a competiției “KO” și, raportat la timp, după 17 ani, pe Ampoi se dispută o confruntare din “16”-imi, în 2001 fiind Minaur Zlatna – Petrolul Ploiești 2-0. Steaua, așa cum o știe toată lumea, revine în Alba după 8 ani, ultima descindere fiind o dezamăgire pentru “roș-albaștri”, 1-2, pe “Cetate”, în mai 2010, meci care coincide cu ultimul succes unirist pe prima scenă și debutul lui Nicolae Stanciu la nivel înalt. Pe “Minaur” se va juca, așa cum se spune, cu “casa închisă”, biletele, puse-n vânzare, epuizându-se rapid. “Am avut cereri de 3-4 ori mai mari, față de câte bilete am primit”, a menționat Cristian Aron, președintele CS Zlatna, implicat din greu în organizarea jocului! Cei peste 2600 de posesori de bilete (s-a instalat și o tribună mobilă pentru mărirea capacității) pot intra în tribune cu două ore înaintea fluierului de start, anticipându-se vânzoleală mare la porțile arenei, la un meci așteptat cu sufletul la gură de microbiștii din Alba. Trecând peste regretele că nu se joacă pe “Cetate”, trebuie spus, din capul locului că nici o arenă cu 20.000 de locuri nu ar fi acoperit cererile de bilete și interesul major din jurul acestei confruntări eliminatorii.

YouTube video

Așadar, Unirea Alba Iulia, echipa ce l-a propulsat în fotbalul mare pe Nicolae Stanciu, jucător devenit la FCSB cel mai important transfer al fotbalului românesc, prin plecarea la Anderlecht, acesta stabilind și un record asemănător în Cehia, întâlnește pe “Goliath”, un colos al fotbalului mioritic, ce vrea să se revanșeze în Cupa României, după eliminările timpurii din edițiile anterioare, împotriva unor echipe din liga secundă (Hermannstadt – ediția trecută și CS Mioveni – 2016)!

*Uniriștii, 1500 de lei primă!

Dincolo de rețeta financiară, deloc de neglijat pentru o echipă de Liga a 3-a, rămâne mirajul confruntării cu echipa-emblemă a României, o oportunitate rară, dar și șansa de a fi, pentru câteva ore în lumina reflectoarelor, la propriu și la figurat. Pentru a-i stimula și mai mult pe uniriști, oficialii ardeleni au promis o recompensă record la acest nivel: 1500 de lei în cazul unei calificări pentru fiecare jucător, caz în care am vorbi despre o victorie de senzație. Formația condusă de Nicolae Dică, a ajuns aseară la “Allegria Hotel”, iar astăzi are prevăzut un antrenament închis (probabil pe “Cetate”). Fără Momcilovic și Bălașa – indisponibili, oaspeții de seamă ai județului pot miza în confruntarea de pe arena zlătneană pe jucători ce prind mai puțin formula de start, dar în niciun caz nu vom vorbi despre experimente.

Echipe probabile:

Unirea: Căt. Suciu – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Al. Giurgiu – Goguța – Davidaș, P. Păcurar, Selagea, Cl. Marcu – Cl. Oara (absenți Vitinha – fără documente de transfer, Ad. Matei – accidentat). Antrenor Adrian Bicheși.

FCSB: A. Vlad – Jakolis, L. Filip, J. Morais, Al. Stan – Zlatinski, Ov. Popescu – Moruțan,  Teixeira, D. Benzar – Rusescu (absenți Momcilovic, Bălașa, Planici – accidentați). Antrenor Nicolae Dică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea