Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 19.00, primul meci al anului | SC Prometey Dnipro – Volei Alba Blaj, în Cehia, în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj, dispută astăzi, de la ora 19.00, în Cehia, la Kutna Hora, primul meci al anului 2023, o partidă contând pentru etapa a 3-a a grupei B din Liga Campionilor, cu SC Prometey Dnipro (Ucraina).

După două întâlniri gruparea din “Mica Romă” este pe ultima poziție în clasamentul întrecerii continentale, cu un singur punct (eșecuri cu Volero Le Cannet, scor 2-3, în Franța; și 1-3 la Tg. Mureș cu liderul Vero Volley Milano), iar Prometey este locul al 3-lea, cu un punct mai mult (victorie surprinzătoare cu Le Cannet, în 5 seturi, acasă; respectiv 0-3 în Italia). Cu obiectiv fixat calificarea în play-off-ul ce va stabili tabloul sferturilor de finală în Champions League, Volei Alba Blaj trebuie să câștige acest joc, în care în premieră are un oponent din Ucraina, pentru a nu-și periclita șansele la ocuparea locului secund.

Războiul declanșat în urmă cu 11 luni a obligat formația din Ucraina să se refugieze în Cehia, Prometey câștigând ultimele două campionate din fostul stat al URSS. În prezent, Prometey, care nu are nicio stranieră în efectiv, se clasează pe prima poziție în Extraliga din Cehia, cu 42 de puncte din 17 întâlniri (14 victorii și 3 înfrângeri). Dacă pentru reprezentanta României este primul meci din noul an, Prometey a bifat deja două confruntări în întrecerea din Cehia, 2-3 cu Prostejov (campioana și locul secund, cu 39 de puncte) și 3-1 cu Prerov. De asemenea, Prometey mai participă la MEVZA, competiție intergională ce adună formații din Croația, Slovenia, Austria și Ungaria.

*Două transferuri la campioană

Este posibil ca în acest joc să debuteze în formația din Alba centrul din USA Kaitlyn Hord (22 de ani, la prima aventură europeană, fostă la Nebraska Volleyball), primul transfer al perioadei. De asemenea a doua achiziție este Dajana Bošković (“falsul” venit din China, Shenzhen Zhongsai, medalie de bronz în recentul campionat). La prima experiență în România, voleibalista de 28 de ani, componentă a naționalei Bosniei și Herțegovina, este sora mai mare a celebrei Tijana, de 7 ani la Eczacibași Istanbul! Pe de altă parte, Blajul s-a despărțit de Nađa Ninković (din motive medicale nu s-a prelungit colaborarea) și Sorina Miclăuș (a plecat la FC Argeș Pitești).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea