Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, baschet feminin, CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj | Gata cu relaxarea şi rezultatele dezamăgitoare, începe play-off-ul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu suficiente dezamăgiri strânse în februarie (a se citi eşecul aspru din semifinalele Cupei României, cu Sepsi Sf. Gheorghe,şi cele două înfrângeri trăite de Miroslav Popov pe banca tehnică a naţionalei, cu Turcia şi Bosnia), CSU Alba Iulia începe meciurile serioase.CSU Alba Iulia - U Cluj 34

Presiunea este pe elevele lui Miroslav Popov, care nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor în 2016 şi sunt obligate să-şi îndeplinească obiectivul, acela de a accede în finala mare a întrecerii baschetbalistice. Formaţia din Cetatea Marii Uniri, clasată pe poziţia a treia în sezonul regulat joacă astăzi, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu Universitatea Cluj, ce a terminat pe locul al şaselea, cea mai bună performanţă din ultimii 8 ani. Este întâiul joc al acestei faze a competiţiei, care se dispută după sistemul „cel mai bun din trei partide”, gruparea din Alba având avantajul terenului propriu. Colocviul studenţesc se va muta la Cluj, în Sala Sporturilor „Horea Demian”, joi, 3 martie, de la ora 19.00, iar dacă mai e nevoie, al treiea meci, cel decisiv este programat în 7 martie.

*Program complicat şi probleme de lot!

„Alba Iulia porneşte ca favorită, pentru că este o formaţie care se află la un nivel ridicat de mulţi ani de zile, iar în ultimele sezoane s-a clasat mereu între primele formaţii ale Ligii Naţionale. Prin prisma mai multor aspecte ei sunt favoriţi, dar pot să spun că de mulţi ani de zile nu au mai fost aşa de echilibrate meciurile dintre Alba Iulia şi Cluj, putem vorbi chiar despre un derby al Transilvaniei. Avem o poziţie care ne permite să ne măsurăm forţele cu o echipă bună, de calitate, şi ne bucură faptul că vom juca un baschet bun în play-off, indiferent de rezultatul care va fi”, a declarat Dragan Petricevic pentru site-ul oficial al clubului clujean. În actualul sezon, combatantele s-au întâlnit în 4 rânduri, cu trei victorii albaiuliene şi un eşec, în sferturile de finală ale cupei (62-63, în deplasare), jocuri majoritatea pe muchie de cuţit. Miroslav Popov are absenţe importante din efectiv, întrucât problemele de sănătate au recidivat pentru Alexandra Uiuiu, Vanessa Abel nu este restabilită din punct de vedere medical, iar Marta Fodor acuză şi ea o accidentare.
Şi programul este complicat, întrucât în weekendul viitor, la Ruzomberok (Slovacia) este prevăzut în 12 şi 13 martie Final Four-ul CEWL (semifinale CSU Alba Iulia – Kara Trutnov şi MBK Ruzomberok – Flying Foxes Viena). Iar FRB a prevăzut în datele de 12, 16 şi 20 martie tocmai confruntările din semifinalele campionatului intern, în care se prefigurează, conform calculelor hârtiei, un duel Olimpia Braşov – CSU Alba Iulia. N-ar fi exclus ca, în cazul calificării în numai două jocuri, după prima manşă a play-off-ului, cele două cluburi să decidă se joace tocmai în 7 martie, pentru a mai decongestiona calendarul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, p𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐥𝐚 𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐚𝐥

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, p𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐥𝐚 𝐎𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐚𝐥 Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe locul II la Olimpiada sportului militar liceal, după ce a obținut rezultate foarte bune atât la individual cât și în echipă la cele două etape ale competiției. Punctele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea