Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.30, test pentru promovare la Ungheni | CS Ocna Mureș – Corona Brașov, duel extrem cu miză… Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, de la ora 17.30, la Ungheni, CS Ocna Mureș debutează în miniturneul de promovare în Liga a 3-a, având un față un test cu Corona Brașov, echipă care în jocul inaugural al grupei a reușit un scor fluviu, 16-0, cu CS Gheorgheni, reprezentanta județului Harghita.

“Soda dragă”, fără probleme de efectiv, este conștientă de dificultatea acestei confruntări, ce are practic un caracter decisiv în lupta pentru accederea în eșalonul superior. Intrați în cantonament la Ocna Mureș, începând de ieri seară, elevii antrenorului Gabriel Cotoară vor efectua deplasarea spre Mureș în ziua jocului, urmând să fie susținuți la stadion și de o galerie “alb-albastră”.

*Călin Moldovan: “Un adversar mult mai bun decât precedentul”

Pe banca tehnică a grupării de sub Tâmpa stă antrenorul Călin Moldovan, cel ce a condus Metalurgistul Cugir aproape 4 ani, până în primăvara anului trecut. La adăpostul acelei victorii cu o diferență record, Corona Brașov, marea favorită la promovare, are nevoie de o remiză în acest meci împotriva reprezentantei Albei, dar “principalul” Coronei cere concentrare. “Trebuie să rămânem determinați, mai avem nevoie de un pas pentru a ne apropia de obiectiv. Scopul nostru este să promovăm în Liga a 3-a și tratăm foarte serios acest duel. Nu ne permitem să ne relaxăm asta întrucât întâlnim un adversar mult mai bun decât în precedentul meci”, a transmis Călin Moldovan. Duminică, 9 august, de la ora 17.30, turneul se încheie cu disputa CS Gheorgheni – CS Ocna Mureș.

*Gabriel Cotoară: “Cu un egal, intrăm în calculele promovării”

Gabriel Cotoară, la numai 34 de ani, este cel mai tânăr antrenor din județ participant în ultimul deceniu la barajele de promovare în eșalonul terț. Acesta a mai avut, ca jucător, alte două experiențe similare, una pozitivă, în 2017, cu Șurianu Sebeș (dublă cu Viitorul Caransebeș) și o alta negativă, în 2008, cu Arieșul Câmpeni (eșec, pe teren neutru, la Beiuș, 0-1, cu Național Sebiș), această modalitate, din 2020, de tranșare a luptei pentru promovare, fiind a treia formă de baraj trăită de antrenorul principal al grupării din orașul salin.

“Adversarul s-a impus la un scor istoric, 16-0, rezultat ce a determinat să mă întreb de ce noi nu am reușit să batem la asemenea diferență ultimele două clasate din Liga a 4-a”, a spus Gabriel Cotoară.

“Întâlnim o echipă cu foarte multă calitate fotbalistică la acest nivel. Suntem conștienți că plecăm cu șansa a doua și încercăm să scoatem maximum și să nu pierdem. Dacă reușim să facem un egal, avem șanse să intrăm în calculele promovării, de pe locul al doilea. Vrem să reușim, suntem pregătiți, cu toate că am traversat o perioadă dificilă, în privința respectării protocolului medical obligatoriu din cauza pandemiei. Acest baraj reprezintă prima experiență pentru mine ca antrenor și sper să-l depășim cu bine”, a mai menționat Cotoară, bucuros că poate conta în acest meci și pe Cl. Marcu, revenit din Germania.

Devenită campioana Ligii a 4-a, după înghețarea stagiunii, CS Ocna Mureș bate pentru a doua oară în ultimii trei ani la porțile Ligii a 3-a, în 2018 promovând fără a juca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea