Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 17.30, în Cupa României, Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir | Debut oficial al echipei de sub Drăgana, care vrea calificarea pentru Coroian

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 17.30, pe Stadionul „Clujana” se dispută partida din turul al treilea al Cupei României, între Sănătatea Cluj şi Metalurgistul Cugir. Vizitatorii doresc să obţină calificarea, pentru a dedica succesul antrenorului Cristian Coroian, ce acuză grave probleme de sănătate. Elevii lui Marius Opric vor pMetalurgistul Cugir - CSM Rm Valcea 4urta tricouri inscripţionate cu un mesaj special pentru „Coro”, internat la un spital din Cluj-Napoca.

La debutul în noua stagiune, în faţa formaţiei de sub Drăgana stau „viruşii verzi”, ce şi-au făcut un obicei remarcabil în a avansa în competiţia surprizelor, jucând cu Steaua sau Dinamo. Gruparea condusă de ex-uniristul Marius Semeniuc nu reprezintă un adversar facil pentru cugireni, ba dimpotrivă, în condiţiile în care are în efectiv fotbalişti experimentaţi cu state în Liga 1 precum Fl. Dan (fost la FC Unirea Alba Iulia şi Gaz Metan Mediaş), D. Matei sau C. Miclăuş. „Nu o să ajungem noi să câştigăm trofeul, dar ne propunem să mergem cât mai mult în Cupă. Cu Sănătatea nu suntem favoriţi, avem problemele noastre, însă ne dorim calificarea”, a declarat antrenorul Marius Opric, cel care a preluat banca tehnică în urmă cu o săptămână.

*”Suntem alături de tine, Coro”

Metalurgistul nu se regăseşte după evenimentele dramatice suferite de antrenorul Cristian Coroian (atac cerebral produs acum trei săptămâni). Pentru a-şi dovedi ataşamentul faţă de antrenorului principal, echipierii cugireni vor purta înaintea partidei tricouri inscripţionate cu un mesaj special, de suflet: “Suntem alături de tine, Coro”.
„Roş-albaştrii” au pierdut ultimele trei jocuri de verificare, ultimele două la scor cu CSM Rm. Vâlcea, dar trebuie să se adune din pumni, o eventuală calificare însemnând medicamentul perfect pentru întremarea moralului. Sănătatea a depăşit două tururi până la acest moment, eliminând Luceafărul Bălan (3-1 în deplasare) şi Someşul Apahida (fără joc). Cu excepţia lui Afrapt (nu i-au sosit încă documentele din Italia), cugirenii se pot baza pe toţi fotbaliştii nou-veniţi: Tiut (FC Botoşani), Dragotă (FC Hunedoara), I. Radu (Naţional Sebiş), Huţanu (CSMS Iaşi), Chelaru (întors de la lotul Under 19), Ghergar (UTA „Bătrâna Doamnă”), L. Moldovan (Avântul Reghin). În acelaşi timp însă, se continuă negocierile pentru un apărător experimentat.

*Semeniuc: „Un meci cât un campionat”

Tânărul tehnician al Sănătăţii Cluj recunoaşte faptul că echipa sa va pune în mod special accent pe Cupa României în viitoarea stagiune. „Şansele sunt împărţite. Metalurgistul Cugir se anunţă un oponent serios, dar noi avem ca şi obiectiv un parcurs cât mai lung în cupă. Va fi un meci cât un campionat pentru noi, trebuie să dăm tot ce avem mai bun pentru a trece în etapa superioară”, a declarat Semeniuc. Sezonul anterior în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, Metalurgistul a învins în două rânduri Sănătatea, scor 5-1 (în deplasare) şi 3-1, iar în Cupa României, cugirenii au fost eliminaţi în 2014, de FC Hunedoara, după loviturile de departajare, tot în turul al treilea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea