Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 17.00, pe „Minaur”, derby judeţean în eşalonul terţ | Partida orgoliilor, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unirea-alba-iulia-4Astăzi, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna avem parte de primul derby judeţean al sezonului în eşalonul terţ, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos, partidă contând pentru etapa a 3-a a Seriei a 4-a din Liga a 3-a.

Stadionul de pe Ampoi revine în circuitul fotbalistic naţional după o pauză de 4 ani, în toamna anului 2012 evoluând pe Arena “Minaur”, Europa Alba Iulia (în Liga a 3-a) şi FC Maramureş Universitar Baia Mare, un joc în eşalonul secund.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Va fi o dispută în care dincolo de miza punctelor puse-n joc mai există multe orgolii şi dorinţa de a demonnstra supremaţia în Alba. Un joc în premieră opune generaţii de jucători unirişti, în distribuţia vizitatorilor fiind 11 fotbalişti ce au activat în diferite perioade în „alb-negru”

*Radu Andone nu are resentimente faţă de Industria Galda de Jos

După ce a debutat în eşalonul terţ tocmai pe banca tehnică a Industriei, în urmă cu două sezoane, Radu Andone este în premieră adversar al grupării găldene. “Pentru mine episodul Industria Galda de Jos reprezintă o experienţă din care am avut de învăţat, nimic mai mult. La ora actuală sunt la Unirea Alba Iulia, mă preocupă problemele acestei echipe şi nu am nimic de împărţit cu cei de acolo”, a precizat Radu Andone. Formaţia albaiuliană este singura dintre cele 4 competitoare din Alba rămasă neînvinsă în actuala stagiune, după primele două runde. Primită în eşalonul terţ pentru că au activat în Campionatul Elitelor, echipa din Cetatea Marii Uniri este una extrem de tânără, fiind obligată, conform regulamentelor în vigoare, să utilizeze 5 jucători sub 21 de ani şi alţi trei sub 19 ani. “Ne aşteaptă un joc extrem de dificil. Industria Galda este o echipă foarte bună, cu experienţă la acest nivel, ce a terminat pe podium sezonul precedent. Va fi o confruntare foarte grea, dar ne dorim să continuăm parcursul pozitiv”, a spus Radu Andone, ce are la activ un succes extern, 3-0 cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

*Paul Ciucă simte presiunea, după două eşecuri

În tabăra găldeană există multă deziluzie, după cele două eşecuri consecutive, acasă cu Gloria Lunca Teuz Cermei şi în Cupa României, 2-3 cu Becicherecu Mic. “Nu-i o partidă specială în ceea ce ne priveşte. Personal consider că nu suntem favoriţi, din pricina situaţiei delicate în care ne aflăm, cauzată de lipsa de încredere iscată de ultimele două rezultate”, a afirmat Paul Ciucă, acesta având de suportat  absenţe importante din efectiv precum Al. Man şi Cr. Bodea şi din distribuţia gazdelor de ocazie lipsind S. Culda şi Ad. Matei – suspendaţi.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea