Astăzi, ora 15.00, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – FC Hermannstadt, pe terenul doi al Stadionului „Cetate” | Amical important pentru „alb-negri”, primul sub comanda lui Himcinschi

Paul Voicu - Primar 2020

Astăzi, de la ora 15.00, pe terenul secund al Stadionului „Cetate”, se va disputa o partidă de verificare între divizionarele terţe AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi FC Hermannstadt.

Este primul joc amical al „alb-negrilor” sub comanda noului antrenor Adorian Himcinschi, singura noutate din efectiv fiind revenirea lui Alexandru Giurgiu, jucătorul de bandă stângă ce a evoluat ultima dată în Bulgaria, la Slavia Sofia. În faţa tinerei formaţii din Cetatea Marii Uniri, compusă 100 la sută din jucători localnici, stă FC Hermannstadt, liderul Seriei a 5-a din Liga a 3-a, formaţie creditată cu şanse sporite să acceadă în eşalonul superior. În privinţa campaniei de transferuri, uniriştii continuă să tatoneze pistele numite Ov. Turuş (Performanţa Ighiu), Dr. Pop sau Oniche (Şurianu Sebeş), mutările depinzând însă de ce se va întâmpla cu cele două formaţii. Returul acestui joc de verificare se va derula vineri, 3 februarie, la Sibiu, pe teren sintetic, pentru ca, la începutul săptămânii viitoare, gruparea albaiuliană să intre în cantonament centralizat, la domiciliu sau la Cheile Grădiştei.

ELIT

*Revederi cu Dâlbea, D. Tătar şi nu numai…

Distribuţia adversă este legată de judeţul Alba din punct de vedere fotbalistic, în primul rând remarcându-se prezenţa aiudeanului Răzvan Dâlbea, căpitanul Unirii la ultima prezenţă în Liga 1, care este şi secund al sibienilor. Alături de acesta se mai regăsesc D. Tătar şi Bratima, şi aceştia foşti unirişti, în lot mai aflându-se „legiunea cugireană” compusă din Necşulescu, Cîrstean, Piko sau Medeşan (ex-Metalurgistul), plus An. Moldovan (fost sezonul trecut la Mureşul Vinţu de Jos). Şi banca tehnică a FC Hermannstadt are conexiuni cu Alba, director tehnic fiind Jan Gavrilă, antrenor principal, de la finele turului, Eugen Beza, care este ajutat, din postura de antrenor secund de Florin Berţa, cel care a pregătit Euro Şpring în stagiunea anterioară.

 

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...