Rămâi conectat

Sport

Astăzi, la Tg. Mureș, la ora 19.00, Volei Alba Blaj – Grot Budowlani Łódź, în sferturile de finală ale Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, Volei Alba Blaj dispută prima manșă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV, cu Grot Budowlani Łódź (meci transmis pe TVR 2).

Eliminată din grupele Champions League, competiție în care obiectivul a fost accederea în faza jocurilor eliminatorii, campioana României își continuă parcursul european în a doua întrecere ca importanță. În cazul în care va reuși să treacă de reprezentanta Poloniei formația din “Mica Romă” are oportunitatea unei noi semifinale românești (a mai fost în 2019, cu Știința Bacău), oponentul urmând a fi decis în dubla CSM Târgoviște (venită și ea din Champions League) – Olympiacos Pireu. Ca de obicei, primăria blăjeană asigură deplasarea gratuită a suporterilor la meci, plecarea urmând să se producă la ora 16.30, din fața sediului Primăriei.

“A devenit o obișnuință ca Volei Alba Blaj să se regăsească, an de an, în fazele superioare ale cupelor europene și mă bucur că și în acest an se întâmplă asta. Dacă stagiunea trecută ne-am oprit în semifinale, acum ne dorim să ne calificăm în finală, mai ales că vom întâlni echipe de nivelul nostru. Judecând după rezultate și tradiție, la meciul tur suntem favoriți, dar trebuie să arătăm asta pe teren”, a spus antrenorul Stevan Ljubičić.

*Al treilea duel cu Polonia

În Cupa CEV Blajul a disputat finala în urmă cu 4 ani, pierdută cu Yamamay e-work Busto Arsizio, iar în sezonul precedent a fost eliminată în semifinale de puternica Eczacibași Istanbul, care a și câștigat trofeul. De altfel, tot în Cupa CEV a debutat Blajul, în 2014, în competițiile continentale, când a fost eliminată în optimi de polonezele de la Tauron MSK Dabrowa Gornicza (1-3 și 3-2). Patru ani mai târziu, în campania încheiată cu performanța istorică (finală de Champions League, cu VakifBank Istanbul, la Final Four-ul de la București), Volei Alba Blaj a învins în două rânduri în grupă pe Developres SkyRes Rzeszow (3-0 și 3-1).

În Tauron Liga, Budowlani este pe poziția a 6-a după 14 runde (6 victorii și 8 eșecuri), asta după ce sezonul trecut a pierdut finala mică, cu LKS Lodz. Din 2009, când a revenit pe prima scenă, a cucerit Cupa Poloniei și Supercupa Poloniei și are prezențe în Champions League și Cupa CEV. Chiar în actuala ediție, în drumul spre primăvară, a eliminat în “16”-imile de finală, o altă reprezentantă a României, pe CSO Voluntari (3-0, acasă, și 3-2, în retur oponentele având la un moment dat 2-0 la seturi). Budowlani a mai trecut de Las Palmas, într-o manșă dramatică, decisă la setul de aur (3-1 și 1-3), și Gent (Belgia, dublu 3-0). Lotul este alcătuit în proporție considerabilă din jucătoare autohtone, cu două excepții: Melis Durul (Turcia) și Dominika Sobolska-Tarasov (Belgia, a jucat anul trecut la CSM Târgoviște).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea