Rămâi conectat

Sport

Astăzi, Galatasaray Istanbul – Volei Alba Blaj, prima bătălie din sferturile de finală ale Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

În această seară, de la ora 18.00 (ora României), la Istanbul, se dispută manșa tur din sferturile de finală ale Cupei CEV, între Galatasaray și Volei Alba Blaj (netelevizată), o reeditare a semifinalei Final Four-ului Champions League din luna mai a anului trecut de la București.

Categoric cu o dorință imensă de revanșă din partea grupării din Turcia, după incredibila victorie izbutită de echipa lui Darko Zakoc acum nouă luni, marea surpriză a ediției trecute în Liga Campionilor, aceasta dublă reprezintă o piatră de încercare pentru reprezentantele României și Turciei. Returul este fixat marți, 12 februarie, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, iar învingătoarea din acest duel ce se anunță încins este favorită să ajungă în ultimul act, în condițiile în care pleacă cu prima șansă  în semifinale celei de-a doua competiții continentale ca și anvergură (oponentă va fi formația calificată din dubla Știința Bacău – VK Olomouc, primul meci aseară).

“Vor fi două meciuri foarte grele, dar le vom aborda încrezători în șansele noastre. De Galatasaray Istanbul se leagă cea mai mare performanță din istoria echipe noastre, însă acest aspect nu mai contează acum. Așa cum am mai spus și după meciul de la Prostejov, sunt sigur că cei de acolo caută revanșa față de ce s-a întâmplat anul trecut, dar asta este strict problema lor. La Istanbul nu se va decide nimic, sunt două manșe și, indiferent de scor, calificarea se joacă la Sibiu. Vom fi pregătiți și vrem să obținem cel mai bun rezultat posibil și să venim cu moralul ridicat”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Va fi o reeditare la un nivel înalt a semifinalei din Final Four-ul in 2018 a Champions League, un meci în care echipa din “Mica Romă” a furnizat o imensă surpriză, o victorie uluitoare cu 3-1, cea mai importantă performanță a clubului, calificarea în ultimul act al competiției supreme, Volei Alba Blaj devenind vicecampioană europeană (0-3 în finală cu VakifBank Istanbul), însă datele sunt total schimbate în prezent, cu modificări din temelii ale efectivelor care se vor înfrunta la fileu (în distribuția Blajului mai sunt Nneka Onyejekwe și Ramona Rus).

Înainte de o asemenea dublă, este greu să afirmi că una dintre echipe este favorită. Ținând cont de componența celor două loturi, șansele sunt egale, aceasta în contextul în care disputăm returul pe teren propriu. Dacă vom reuși să câștigăm două seturi la Istanbul, ar fi ceva extraordinar. Galatasaray are trei jucătoare din naționala Turciei, o voleibalistă din Belgia și alte două din USA. Aparent, lotul pare mai slăbit valoric comparativ cu Final Four-ul Champions League, însă este o echipă ce știe volei și joacă, dacă este lăsată”, a spus Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 2-2 (1-0), în prima rundă din play-out | Gazdele, egalate în două rânduri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a remizat pe propriul teren cu Avântul Reghin, în prima rundă din play-off-ul Seriei 9 din eșalonul terț, scor 2-2 (1-0) joc în care amfitrionii au condus în două rânduri, dar au fost egalați de fiecare dată. Apărătorul gazdelor Vitinha a fost înlocuit la pauză și transportat la spital din pricina unei lovituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea