Rămâi conectat

Sport

Astăzi, de la ora 18.00, Volei Alba Blaj – MCM Kaposvar | La Tg. Mureș, manșa tur a semifinalelor Cupei Challenge

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României și recent câștigătoare a Cupei României, în turneul de la Cluj-Napoca, nu are timp de răgaz, întrucât astăzi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, o așteaptă primul duel european al anului, pe al doilea front în care este angrenată.

Formația din “Mica Romă” va întâlni, în manșa tur a semifinalelor Cupei Challenge, pe MCM Kaposvar (Ungaria), locul trei în clasamentul la zi în întrecerea din țara vecină (al doilea an la rând în această competi’ie, calificarea în semifinalele Cupei Challenge fiind o premieră pentru voleiul maghiar), returul fiind fixat miercuri, 3 martie, la ora 16.30 (ora 17.30, în România), în capitala țării vecine. În celălalt joc se vor înfrunta THY Istanbul și Sistem9 Yesilyurt Istanbul, la care evoluează și românca Alexia Căruțașu, iar finala este tot în dublă manșă, în 17 martie, tot la Tg. Mureș (turul, în cazul calificării), și în 24 martie, returul în Turcia.

Spre rușinea noastră, nicio televiune din România nu va tranmite meciul de azi, în vreme ce jocul din retur va fi difuzat pe Digi Sport (varianta din Ungaria), asta ca să lămurim interesul de sport existent în România, pentru unica echipă rămasă în competițiile continentale!!!

”Suntem bucuroși că ne-am îndeplinit unul dintre obiective, dar nu trebuie să ne relaxăm, ci să rămânem concentrați la ceea ce avem de făcut în continuare. Urmează Cupa Challenge, unde suntem una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului. Avem un avantaj în semifinale, pentru că am evitat echipele din Turcia. Deținem prima șansă cu MCM Kaposvár și putem să ne calificăm în finală, dacă vom aborda meciurile cu seriozitate și ne vom face jocul obișnuit. Câștigarea Cupei Challenge este un obiectiv al nostru”, a transmis antrenorul Darko Zakoc.

*Obiectiv, adjudecarea trofeului

La Tg. Mureș, Volei Alba Blaj a mai jucat un singur meci european, în toamna anului 2019, în Champions League, cu Imoco Conegliano (27 noiembrie). “Mândria Albei” are 4 victorii continentale la rând, pe lângă cele din Cupa Challenge, din decembrie, mai fiind cele două succese din Liga Campionilor, ediția anterioară, cu Nantes (3-1) și Vasas Budapesta (3-0) – singurul adversar din Ungaria întâlnit până în prezent, ambele la Sibiu, în iarna lui 2020.

În efectivul condus de sârbul Sasa Nedelkovic se regăsește o jucătoare ce a evoluat în țara noastră, Sara Klisura (ex-CSM Târgoviște, 2017-2019), după ce Dubravka Djuric (Volei Alba Blaj, 2016-2018) a plecat între timp, iar în lotul Blajului este Reka Bleicher, ridicătoarea naționalei Ungariei.

Ne așteaptă un meci important, dar suntem pregătite și dornice să ajungem în finală. Moralul echipei și atmosfera sunt în regulă, după câștigarea Cupei României. Le mulțumim celor care ne susțin și ne sunt mereu alături, în ciuda acestei perioade în care nu ne putem bucura fizic împreună”, a menționat Ioana Baciu, căpitanul Blajului.

Rămasă singura reprezentantă a României în actuala ediție a întrecerilor continentale (masculin și feminin), echipa condusă de Darko Zakoc a reușit să acceadă în “careul de ași” al Cupei Challenge, bifând a 3-a semifinală europeană în ultimii 4 ani (2018 – Liga Campionilor, finală și 2019 – Cupa CEV). Deși a avut posibilitatea în această campanie europeană să evolueze în grupele Ligii Campionilor, gruparea blăjeană a preferat, din rațiuni financiare, să abordeze Cupa Challenge. Volei Alba Blaj a depășit în turneul din Sala Transilvania” din Sibiu (locația tradițională a jocurilor europene), pe Sanaya Libby`s La Laguna (Spania) – în optimi – și VK Prostějov (Cehia) – în sferturi – , prin victorii în minimum de seturi. De altfel de grupările din Turcia se leagă cele mai importante succese din istoria clubului din Alba: în 2018 – a eliminat Galatasaray Istanbul, în semifinalele Ligii Campionilor, la București, și a disputat finala cu VakifBank Istanbul, iar un an mai târziu, a reușit un alt rezultat istoric, tot cu Galatasaray, într-o dublă de poveste (“setul de aur”, la Sibiu), ajungând în semifialele Cupei CEV.

Challenge Cup s-a disputat prima data în 1980, însă în acest sezon s-au înscris doar 27 de echipe, din cauza pandemiei, nemaifiind nevoie de tururi preliminare, câtă vreme tări importante în volei precum Italia, Rusia, Polonia, Germania, Grecia nu au trimis nicio reprezentantă! România a avut trei echipe înscrise în Challenge Cup: Volei Alba Blaj, Dinamo București (a renunțat) și CSM Lugoj (a jucat în Gran Canaria). Cele mai puternice oponente sunt fără îndoială echipele din Turcia: Yesilyurt Istanbul și Turkish Airlines, dar și formația ungară Diamant Kaposvar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Cupa Satelor 2024, faza a doua, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie | Vezi echipele calificate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Satelor 2024 își derulează faza a doua a grupelor, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie Cupa Satelor 2024, întrecere organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor Under 13, născuți în anul 2011 și mai tineri (fete din 2009 și mai tinere), și-a derulat faza întâi a grupelor. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea