Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, de la ora 17.00, pe “Aiudelul”, Olimpia Aiud – Nemere Ghelnița, în prima manșă a duelului campioanelor juniorilor A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 17.00, pe “Aiudelul” se dispută prima manșă a fazei interjudețene a campionatului juniorilor A1, între Olimpia Aiud și Nemere Ghelnița, returul fiind programat duminică, 9 iunie, de la aceeași oră, în Covasna.

Formația aiudeană a câștigat iarăși competiția județeană după o pauză de 5 ani și încearcă să realizeze un parcurs cât mai lung la nivel național, după modelul CS Zlatna de anul trecut. Neînvinsă în actuala stagiune în cele 26 de jocuri susținute, Olimpia Aiud a cucerit titlul după cele două remize (0-0 și 1-1) cu CS Zlatna, ocupanta locului secund – tot fără înfrângere – și câștigătoarea precedentelor două ediții județene ale juniorilor A1 (jocurile Metalurgistului Cugir din play-off au fost omologate cu 0-3 de către AJF Alba).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Demn de remarcat este faptul că din distribuția Olimpiei Aiud la juniori A1 fac parte 7 jucători ce activează și la nivelul seniorilor din Liga a IV-a, respectiv Gorea, Nimaș, P. Mărginean, B. Moldovan, Văsuț, Bucșă și Bodogae. Olimpia Aiud a mai fost campioană județeană la acest nivel competițional în urmă cu 5 ani, în 2014, ulterior impunându-se CS Ocna Mureș (2015), Șurianu Sebeș (2016), CS Zlatna (2017 și 2018).

*Bodogae – absență de marcă

Din păcate, din pricina unui cartonaș roșu în ultimul joc, cu Metalu Aiud, Olimpia nu se va baza în aceste două jocuri pe căpitanul Andrei Bodogae (suspendat două etape), care este și golgheterul județean, cu 66 de goluri marcate, o pierdere extrem de importantă. “Nu cunosc prea multe despre adversar, nu știu nivelul fotbalistic din Covasna, dar faptul că Nemere Ghelnița a câștigat în ultimii 4 ani campionatul spune multe”, a spus Ion Ilie, antrenorul Olimpiei.

Experimentatul tehnician al grupării aiudenilor are la activ o promovare în Divizia B cu Metalul Aiud (1992), un baraj cu formația din Roșia Montană (1997) pentru promovarea în Divizia C, o accedere în eșalonul terț cu Rapid Teiuș (2001) și un alt baraj de promovare, cu echipa din Blaj, la Deva, pierdut după loviturile de departajare (2002).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea