Rămâi conectat

Sport

Armando Popescu, revoltat după promovarea Şurianului Sebeş în Liga a 3-a: „Mi s-au furat un club, munca şi banii! Meritele sunt ale altora!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Armando Popescu, actualul finanţator al divizionarei terţe Performanţa Ighiu, iese la atac după ce fosta sa echipă, Şurianu Sebeş, pe care a părăsit-o în urmă cu şase luni, a promovat în Liga a 3-a.

Oficialul ighienilor susţine că meritele accederii în Liga a 3-a nu aparţin celor care s-au aflat în fruntea şi pe banca tehnică a formaţiei din „Arini” la recentul baraj de promovare, dublă victorie cu Viitorul Caransebeş. „Meritul promovării aparţine jucătorilor, a celor din tur, dar şi a fotbaliştilor care au rămas în retur şi au dus căruţa. Eu, prin asigurarea finanţării şi antrenorul Mihai Manea, avem 90 la sută din merite. Lotul pe care l-am construit împreună vara trecută, s-a dovedit unul foarte puternic pentru acest eşalon. Nu doresc să-i atac pe jucătorii ce au evoluat primăvară, dar Şurianu nu a mai fost campioana returului, o dovedesc cifrele”, a declarat Armando Popescu, acesta afirmând că, în cei doi ani şi jumătate în care a activat în Liga a IV-a cu Şurianu Sebeş a asigurat peste 90 la sută din fondurile necesare pentru activitatea echipei.

*Despărţire „cu scântei”

Momentele tensionate din trecut, dintre Armando Popescu şi Daniel Popa, preşedintele campioanei judeţului, nu au fost uitate de fostul oficial al grupării din Sebeş. „Mi s-au furat un club, munca şi o căruţă de bani! Daniel Popa este un hoţ de imagine”, s-a revoltat Armando Popescu. În iarnă, Armando Popescu, împreună cu antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă, alături de 9 jucători (Dr. Pop, Iclănzan, Potopea, Trifa, I. Grozav, Cl. Oara, M. Cristea, Coltor şi Oniche) au plecat la Ighiu, iar N. Bănică şi P. Muntean s-au răzgândit ulterior şi au preferat să continue la Şurianu.

*Antrenorul Mihai Manea, „mărul discordiei”

Primele „contre” între Armando Popescu şi Daniel Popa s-au ivit în iarna anului trecut, după aducerea cuplului de antrenori Mihai Manea – Raul Oargă şi plecarea de pe banca tehnică a lui Doru Oancea la Hidro Şugag, în Liga a V-a. „Atunci am decis să mă implic şi eu în plan fotbalistic. Rezultatele nu erau la nivelul aşteptat, iar primul pas a fost să propun transferul atacantului Vali Drăgan. În acel retur, după ce am remizat acasă cu contracandidata Mureşul Vinţu de Jos, au început animozităţile, Daniel Popa a vrut să-l demită pe Mihai Manea şi să-i amendeze pe jucători”, a menţionat Armando Popescu. Ca şi o prelungire a suspansului, vara trecută a fost una fierbinte în „Arini”, cu Armando Popescu pe picior de plecare, informaţii contradictorii, o luptă surdă. În cele din urmă părţile au bătut palma, fiecare a câştigat, pe termen scurt, Mihai Manea a rămas, Doru Oancea a revenit, dar săbiile au stat puţin în teacă, armistiţiul a fost scurt şi nu a durat decât şase luni, respectiv turul de campionat, încheiat cu maximum de puncte, Şurianu fiind desprinsă în câştigătoare a Ligii a IV-a. „N-am văzut niciodată un act financiar, exceptând bilanţul după primul an de activitate. Ulterior, după ce lucrurile deveniseră tensionate, începusem să am îndoieli, le-am solicitat, dar niciodată nu mi-au fost arătate. În 2016 trebuia să fie Adunarea Generală Ordinară a ACS Şurianu, am şi semnat ordinul de convocare, dar nu s-a mai ţinut”, a povestit Armando Popescu.

*Daniel Popa: “hoţ de imagine”

Şurianu  Sebeş a plecat la drum în 2014 cu 5 membri fondatori, Doru Oancea, Daniel Popa, Armando Popescu, Cornel Tiurean şi Dan Comşa, ultimul având rolul de a echilibra balanţa între cele două tabere ce s-au cristalizat în timp. Ulterior, în 2016, în iarna în care antrenorul Mihai Manea a venit de la Mureşul Vinţu de Jos, în club au mai fost primite alte două persoane, una dintre acestea fiind Seviştean Popa (tatăl actualui preşedinte, cunoscutul antrenor de handbal feminin). „Aşa a reuşit domnul Dani Popa să deţină controlul. În vara anului 2016 am vrut să plec din pricina divergenţelor, deja apăruseră tensiunile. M-am răzgândit şi m-am întors după ce Dani Popa mi-a promis că nu mai intervine la echipă”, rememorează Armando Popescu, acesta susţinând că încă mai este, în acte, parte din ACS Şurianu 1945 Sebeş. „După ce voi afla că Şurianu s-a înscris în Liga a 3-a o să-mi trimit demisia din club, atât din funcţia de secretar, cât şi din calitatea de membru fondator! Din câte ştiu, încă sunt secretarul clubului”, a spus Armando Popescu, care afirmă că a identificat „strategia” adversarului său Daniel Popa. „Dacă echipa se desfiinţa în iarnă, după plecarea noastră, toată lumea îl arăta cu degetul. Acum echipa a promovat, iar dacă nu participă în Liga a 3-a, vina va fi a autorităţilor locale, care nu se implică”, a transmis Armando Popescu.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea