Rămâi conectat

Sport

Armando Popescu iese la atac, drept la replică după declarațiile lui Adorian Himcinschi, la finele partidei Performanța Ighiu – AFC Unirea 1924 Alba Iulia! „Când beția momentului dă în… sminteală”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Războiul declarațiilor între antrenorul unirist Adorian Himcinschi și finanțatorul Ighiului Armando Popescu continuă. Dialogul la distanță a început înaintea derby-ului Performanța Ighiu – AFC Unirea 1924 Alba Iulia, disputat în Vinerea Mare și încheiat la egalitate 2-2 (2-1) și a continuat după meci, când fostul antrenor al Ighiului a tras câteva săgeți înspre oficialul Performanței, fără a-i pomeni numele.

Citește și: Remiză în derby „de Alba” Performanța Ighiu – AFC Unirea Alba Iulia 2-2 (2-1) | Adorian Himcinschi, atac la Armando Popescu: „Am răspuns pe teren”, Mihai Manea: „Meritam să câștigăm, greșelile se plătesc”

Nici Armando Popescu nu a rămas dator și a trimis astăzi un drept la replică, în care îl atacă în termeni duri pe Adorian Himcinschi, material pe care îl prezentăm în ceea ce urmează:

Drept la replică

„CAND BETIA MOMENTULUI DA IN ….SMINTEALA

 

Pot sa inteleg euforia unui individ care, intr-un mod norocos, obtine ceva mai mult decat nimic, dar de aici pana la a iti permite sa sustii niste ineptii, tu unul care o viata numai ai luat din fotbal indiferent cum, incasat, devalizat, capusat, etc., impotriva altuia care numai a dat, e cale lunga, o dovada de nesimtire crasa si lipsa totala de neuroni.

Stiam ca individul “vede” – ne-a si spus-o chiar el – si aveam banuiala ca asta e tot ce poate, iar declaratia de dupa joc mi-a confirmat. Individul “vede”, adica imaginea i se proiecteaza pe retina, problema fiind continuarea procesului: nervul optic nu are cui sa transmita din motiv de lipsa…creier.

Ca unul care, dupa bezna din mansarda individului, nu am “sprijinit fotbalul din judet”, tin sa ii transmit urmatoarele:

 

  • In aceasta iarna, cand el se milogea la usi pentru mazilirea lui Radu Andone, implicit numirea lui ca antrenor al echipei, eu eram in discutii pentru a ma alatura respectivului proiect. Nu stiu daca acest lucru se va concretiza vreodata dar, daca se va intampla si el va mai fi acolo, trag nadejde ca, sub forma de reflex neconditionat pentru ca alte asteptari nu am de la el, va sti care va fi primul lucru pe care va trebui sa il faca.
  • Ca este un duplicitar si un individ fara simtul raspunderii. Si “trasaturile de caracter” ale acestuia nu se opresc aici. Daca dupa meci imi trimite mesaj intr-un anumit sens iar public declara invers, exista o singura explicatie: individul e dezaxat. In situatia in care dezechilibrul e de natura morala, asta tine de caracter. Daca e de natura mintala, singura solutie e sa consulte un specialist. Si daca mai si sustii ca “te-au rugat baietii” sa spui asemenea lucruri, fie nu ai simtul raspunderii si te ascunzi in spatele unor copii, fie – mai grav – esti trompeta. De altfel, tu care ai preafericit Ighiul, nu uita ca ai venit la acest joc ca un soarece fricos si la fel ai si plecat. Si tot de caracter si de asumare tine si asta!
  • Daca tot spui ca “vezi”, poate revezi meciul ASU Poli Timisoara – Performanta Ighiu 5-1. Si pentru ca totul a fost atat de evident, trebuia facut un sacrificiu. Si l-ai gasit pe – ca tot suntem de Paste – “mielul” Potopea. Care a trait si jucat la Timisoara, deci usor de racolat. Logic nu ? Poate ne spui si noua care au fost blatistii. Rectific: poate ii spui pe ceilalti! Sau daca te deranjeaza alegerea poate revezi Performanta Ighiu – Ripensia…Timisoara (culmea, iar Timisoara!!!) 1-4. Mare antrenor, mare character!
  • Vede bine individul, cel ce a preafericit Ighiul! Dovada ca a adus la echipa – pe bani foarte multi – numai jucatori care, ulterior, au ajuns la echipe de top: Resita, Deva, Ripensia. Lipsa rezultatelor cu siguranata nu s-a datorat antrenorului. Nu, oricui, dar nu lui! Lipsa de rabdare si de omogenitate au fost cauzele. O gargara ieftina! Dar totusi individual a reusit ceva anul trecut: a reusit sa “omogenizeze” vreo 7-800.000 Ron. Adica vreo 8 miliarde de lei vechi, ca sa inteleaga toata lumea. Asta cu tot cu Keita. Sigur, si in cazul Keita “problema” este la altii, nu la el! Ca debut al nivelului de intelect ii recomand sa citeasca basmul “Alba ca zapada” si poezia “Catelus cu parul cret”.

Despre meci

Ii felicit pe baietii de la Unirea pentru determinarea cu care au jucat si pentru faptul ca au crezut pana la sfarsit in sansa lor. O dovada in plus ca principalul talent ramane munca. Ar trebui sa realizeze totusi ca au castigat un punct cu mult noroc, pe parcursul jocului neavand, din punct de vedere al constructiei fazei ofensive, nici o actiune care sa puna in pericol poarta adversa. Ofensiv au exista doar din lovituri libere, multe dintre ele (este o parere) acordate foarte usor – inclusiv cele care au precedat golurile – specific mai degraba altui sport, si anume baschetului. Sper sa realizeze ca sunt arbitrii care nu ar fi “fluierat” la astfel de faze si ca, in cazul norocului este la fel ca in cazul ulciorului.

Le doresc sa se salveze de la retrogradare (pentru ca au program foarte greu) si ii asigur ca noi vom merge sa luam puncte si la Becicherecu Mic, si la Giarmata, si la Poli, si cu Pandurii, asa cum am facut-o si la UTA, si la Cermei, lucru care, indirect, va fi si in folosul lor. Si le mai doresc ceva: ca in viitor sa aibe sansa sa lucreze cu antrenori adevarati si, mai ales, cu caractere adevarate.

Ambele echipe au in comun faptul ca trebuie sa se salveze de la retrogradare. Diferenta este ca voi trebuie sa o faceti pe teren iar noi “uitandu-ne” la comisiile federale.

Despre ai mei…un joc pe care l-au avut tot timpul in mana si in care “au reusit” sa piarda doua puncta. Foarte multe greseli individuale din care sper sa invete. Alfel, vorba aceea, daca tot a fost sa fie…sa fie primit!

 

PS: Stau si ma gandesc ce ar fi trebuit sa se intample – conform inteligentei sclipitoare a individului – in cazul in care Unirea ar fi reusit sa castige meciul? Pesemne ca trebuia sa fiu deportat in alt judet. Asta daca tot “nu am sprijinit fotbalul din judet”!

DOAMNE, MARE E GRADINA TA SI MULTI……SAR GARDUL!!!”

Armando POPESCU           

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea