Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproximativ 350 de absolvenţi înscrişi la UAB, în sesiunea de toamnă, la programele de licenţă şi master

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UABAproximativ 350 de absolvenţi de liceu sau de facultate au ales să se înscrie la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în sesiunea de toamnă, ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, Diana Câmpan. MEN a aprobat universităţii albaiuliene 511 locuri cu taxă pentru programele de master şi 798 locuri pentru programele de licenţă.

Aproximativ 1.600 de studenţi şi masteranzi vor fi boboci la UAB în anul universitar 2013 – 2014. Cu toate că la unele specializări sunt înscrişi puţini candidaţi nu există posibilitatea ca acestea să fie desfiinţate pentru că vor funcţiona în trunchi comun, doar specializările sunt punctuale, iar cursurile de la fiecare specializare se vor desfăşura pe grupe, cu mai puţini elevi. Purtătorul de cuvânt al instituţiei este de părere că în această sesiune, majoritatea celor care s-au înscris îşi vor confirma locul, situaţia nefiind similară cu cea din toamnă când absolvenţii erau nehotărâţi. Mulţi dintre cei înscrişi acum sunt absolvenţi a unei facultăţi sau persoane care au dat BAC-ul acum câţiva ani, a spus reprezentantul instituţiei.

Un candidat de la specializarea Teologie ortodoxă pastorală are media 5,49, aceasta fiind ca urmare a susţinerii BAC-ului în Republica Moldova şi a echivalării cu bacalaureatul din România.

Între 18 şi 21 septembrie are loc înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă, iar între 23 şi 27 septembrie va avea loc înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă.

Oferta educaţională pusă la dispoziţie a fost variată, de la cele mai uzuale şi căutate specializări Drept, Contabilitate, Finanţe – Bănci, Limba şi Literatura Română până la cele mai abstracte Arheologie, Muzeologie sau Terapie Ocupaţională.

Pe site-ul uab.ro sunt publicate listele candidaţilor admişi pe locurile cu taxă şi a celor pe locuri bugetate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea