Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

APM Alba considera în 2011 că fabrica de formaldehidă Kronokem Sebeș ar fi “mult prea aproape de zona rezidențială”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-un document de lucru, întocmit în 2011, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba, mai precis un reprezentant al acesteia, “considera” că instalația cu o capacitate de 60.000 de tone de formaldehidă, pentru care Kronospan cerea Autorizație Integrată de Mediu, ar fi “mult prea aproape de zona rezidențială”.

În cadrul Comisiei de Analiză Tehnică (CAT), reunită la data de 1 martie 2011 la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, la care au participat toate instituțiile cu atribuții în eliberarea unei autorizații integrate de mediu (ISU, DSP, Consiliul Județean Alba, Prefectura, primaria etc) poziția APM Alba s-a rezumat la o singură propoziție: “APM Alba: Considerăm că acest amplasament este mult prea aproape de zona rezidențială”, se arată în procesul verbal încheiat cu ocazia analizării proiectelor.

Vă reamintim că instalația de formaldehidă SC Kronokem Sebes SRL se află pentru a doua oară în procedura de autorizare. În luna ianuarie 2015, reprezentanții Kronsopan au reluat procedura de eliberare a unei Autorizații Integrate de Mediu pentru noua fabrică de formaldehidă, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an, pe SC Kronokem Sebes SRL.

Protestele din Sebeș împotriva construirii noii fabrici de formaldehidă au îzbucnit la începutul lunii ianuarie 2015, la scurt timp după ce APM Alba a eliberat/revizuit noua Autorizație Integrată de Mediu companiei Kronospan pentru activitatea desfășurată pe platforma industrială din Sebeș (producție PAL, MDF și formaldehidă capacitate 40.000 de tone).

Mai multe ONG-uri de mediu din oraș au atacat în contencios adminsitrativ, în termenul de 30 de zile de la eliberare, decizia APM Alba. În urma acestei acțiuni, Ministerul Mediului a suspendat procedura de eliberare a noii autorizații pentru activitatea industrială desfășurată în prezent pe platforma Kronospan Sebeș, până la verificarea celor sesizate de ONG-uri.

 (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea