Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

APIA: 14 mai – ultima zi pentru depunerea declarației anuale de cotă de lapte

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură reamintește cumpărătorilor de lapte de vacă și producătorilor deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că ultima zi pentru depunerea declarației anuale de cotă de lapte, fără aplicarea penalităților, este 14 mai 2014.

Producătorii care nu depun în termenul legal declarația anuală de vânzări directe, vor pierde cota de lapte prin retragere la rezerva națională precum și dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat. Cumpărătorii care nu trimit declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la producatori, prin retragerea autorizării.

Cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva națională dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal.

Cumpărătorii de lapte care nu depun în termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate, vor fi penalizați pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depășire de 0,01 % din cantitățile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 și 100.000 EUR”, precizează reprezentanții APIA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea