Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

Apel disperat. ”Dacă se continuă așa în câțiva ani rămânem fără plămânul verde al municipiului Alba Iulia” – ȘTIREA TA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Defrișările din pădurea Mamut a municipiului Alba Iulia stârnesc revolta opiniei publice. Nu de puține ori cititorii ziaruluiunirea.ro ne-au semnalat că pădurea care desparte cartierele Micești și Pâclișa se află în mare pericol.

defrisare Mamut09

Recent, un cetățean cu spirit civic ne-a trimis pe adresa redacției un calup de poze din pădurea Mamut, înspre zona Pâclișa, el semnalând zeci de copaci tăiați.

”În toamna nu a fost tăiat nimic, azi uite ce am găsit: zeci de copaci tăiați care au lăsat poienițe la vedere. Așa ceva nu am mai văzut în zona Mamut! Defrișare în toată regula. Dacă se continuă așa în câțiva ani rămânem fără plămânul verde al orașului. Păcat de Alba Iulia pentru că avem zone frumoase și natură dar ….? În ritmul ăsta… Totuși cine este în spatele acestor defrișări. Nu știe nimeni, nimic? -Ocolul Silvic, Primăria Alba Iulia, Garda de Mediu”, se întreabă cititorul nostru.

Potrivit Ocolului Silvic Alba Iulia, trunchiurile (cioatele) de copaci care sunt marcate au fost tăiate legal. Cioatele care nu au fost marcate și vor fi găsite cu ocazia controlului se vor imputa pădurarului care a deținut suprafața în pază până la data predării. De miercuri, Ocolul Slivic Alba va preda, pentru pază, o suprafață de 687,3 hectare din zona Mamutului (care aparține Primăriei Alba Iulia), Ocolului Silvic Iezăr Trascău”.

Astfel, cititorii ziarului nostru așteaptă un răspuns din partea celor autorizați. Unii s-au arătat nemulțumiți că s-a tăiat o bună parte din pădure pentru a se turna beton și pentru a se monta pavele (vezi pista de bicicliști) și, se pare, ”dezastrul” nu s-a oprit aici.

__________________________________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Atenție, sunt luate în considerare numai mail-urile cu date de contact reale!)

[nggallery id=1805]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea