FOTO Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut din Alba Iulia, cu crăpături în asfalt, denivelări ale suprafeței pavate și vegetație crescută printre dale

Paul Voicu - Primar 2020

Pista de bicicliști care traversează parțial Dealul Mamut din Alba Iulia are crăpături în asfalt și pista de biciclisti - Mamut04denivelări ale suprafeței pavate, deși nu a trecut niciun an de când a fost inaugurată, respectiv de la recepția tehnică. Calitatea îndoielnică a lucrărilor nu este singura problemă a obiectivului. În partea dinspre Pâclișa, printre dale, au crescut ierburi și buruieni.  

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia ne-au precizat că pista are o perioadă de garanție de cinci ani, iar constructorul va suporta reparațiile. Unde au apărut crăpături s-a turnat o substanță bituminoasă însă, în unele locuri, asfaltul s-a desprins din nou. Este greu de crezut că aceste probleme au apărut, la niciun an de la finalizarea lucrărilor, din cauza traficului intens. În apropierea pista de biciclisti - Mamut09Parcului Dendrologic regăsim și denivelări ale suprafeței pavate, probabil, din cauza faptului că nu au fost bine compactate. Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au precizat că, deocamdată, nu s-a încheiat niciun contract cu o firmă care să se ocupe de îngrijirea și întreținerea spațiilor verzi. Când s-a vorbit despre vegetația crescută printre dale, sursa citată a precizat că nu ar strica nici un mic ajutor din partea bicicliștilor, atunci când traversează obiectivul.

ELIT

Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut are 5,441 kilometri și este dotată cu puncte de popas, locuri de odihnă, rastele de biciclete și spații amenajate cu ansambluri de joacă pentru copii. Traseul este dotat cu parapeți și cu semne de circulație.

Obiectivul se află la câțiva kilometri de Alba Iulia, mai sus de Valea Popii, și leagă, prin pădure, două cartiere ale orașului: Micești și Pâclișa. Pista are o lățime de 3 metri, fiind însoțită de o alee pietonală, pavată cu dale, de 2 metri. Mai există şi o bandă asfaltată, destinată circulaţiei cu autoturismul, însă aceasta doar pentru partea de traseu de la intrare şi până la parcarea zonei de agrement.

Mihail David - 2020

Dificultatea pistei este una de nivel mediu: dinspre Micești, traseu de urcare pe aproximativ 2 kilometri şi coborâre pe 3,5 kilometri.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Amenajarea pistei de bicicliști și a spațiilor de recreere de pe Dealul Mamut s-au realizat în cadrul aceluiași proiect prin care s-a amenajat Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad”, ce a fost deschis la 1 mai 2014. Valoarea totală a proiectului este de 11.398.022 lei.

[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

12 Comentarii

HH 2 iunie 2015 at 13:10

PORTIUNEA CU DALE REPREZINTA ALEEA PIETONALA O ABERATIE MARCA PRIMARIA ALBA IULIA PENTRU CHELTUIT BANI SI DAT DE LUCRU SPONSORILOR DIN CAMPANIE !!! NENOROCIREA ESTE CA S-AU TAIAT PESTE 3000 DE COPACI MULT MAI MULT DECAT A „PLANTAT hAVA ” IN 20 DE ANI DE CAND E PRIMAR !!!

pilu 2 iunie 2015 at 13:14

Nu mai este agreata firma lui Todea sa intretina spatiile verzi ? Pai daia arata asa !
Primaria face precizari, dar nu face ninmic. Cu ce dracu se mai ocupa si managerul Moldovan care ar trebui sa le stie pe toate. Daca nu din vizite la fata locului macar din reclamatiile oamenilor.
Pentru intretinerea acestui traseu cred ca e batalie mare, ca si asa nu se face nimic doar se incaseaza banii.

Costel 2 iunie 2015 at 15:26

Ma uit la pista si ma uit la Hava cand iese de la Hotel Parc si constat ca sunt la fel. Pe cand Kovesi pe la Primaria de Alba Iulia doamna Teofila ?

TB 2 iunie 2015 at 15:30

Costele… NICIODATA atat timp cat fostul PDL face legea in SRI si DNA.

branza 2 iunie 2015 at 16:23

articol de interes national, ce sa mai

Mircea 2 iunie 2015 at 16:31

Ca la romani…la noi nu ies lucrurile din prima si nu se termina niciodata.

nu sant robot 2 iunie 2015 at 17:43

degeaba este garantie de cinci ani ca firma care a facut lucrarea este in insolventa (spaga mare dauneaza grav sanatatii)

tot primaria va repara…daca v-a repara.

din fotografii vad ca a fost o investitie „inteleapta”. Nimeni pe cellebra promenda….Pustiu. Bravo HAVA!

Globetrotter 2 iunie 2015 at 18:19

Oare ii chiar asa de greu ca sa intretii spatiile verzi din zona? Chiar asa de greu ii sa tai iarba aceea de langa alee? Dupa ce ai investit o suma enorma de bani, nu esti in stare sa intretii spatiile verzi adiacente? Sunt niste lucruri de neinteles, tipic romanesc! Arata bine cand ii taiata panglica, dupa aceea….noroc bun!

TREABA BINE FACUTA 2 iunie 2015 at 18:39

La o alee asa lunga , cine a fost asa destept ca diriginte de santier …de io lasat sa puna dalele longitudinal daca nu sunt autoblocante! Da, stiu merge treaba mai repede…dar uite rezultatul ! Pacat! Si daca se construiesc atatea trotuare…trebuie sa se gindeasca si PRIMARIA…ca trebuie intretinute!!!

romanca 3 iunie 2015 at 10:12

De ce ar mai fi necesar un contract de intretinere? Asistatii sociali ar trebui sa faca ceva de banii luati.

Io Nescu 3 iunie 2015 at 13:56

ei sunt specie protejata si ocrotita… Sa nu-i deranjam de pe oua ca nu e crestineste! Sa muncim noi ca niste fraieri si pentru ei… si D-zeu ne va imburda in rai!
pana atunci, vor fi cei mai buni votanti!

gadea si ciutacu 3 iunie 2015 at 14:36

Bucurati-va si va veseliti dragi albaiuleni. Vedeti si voi pe ce s-au aruncat bani grei ca sa se faca lucruri de mantuiala cu firmele de casa ale partidului. Udrea facea telegondole, sali de sport pt taranii care se intorceau de la sapa, terenuri de fotbal in panta. Hava urmand exemplele de sus a facut parcuri in padure, a taiat sute de arbori ca sa faca piste de biciclete care sunt atat de pline de turisti cum e Cetatea aia in care s-a bagat sutarul de milioane de euro si s-a defrisat in oras in locurile usor accesibile pt mame cu copii si batrani cu carje. Da nu-i bai ca avem turisti care se minuneaza si scuipa in san cand vad pavelele chinezesti si statia de metrou spre nicaieri. Nu conteaza interesul cetateanului atata timp cat interesul firmelor de casa e sa aiba lucrari, sa-si ia banul. Albaiuleni, dormiti linistiti ca primaria munceste pt voi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...