Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie.

Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, urmând ca primul semestru să aibă 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), astfel că anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie, potrivit Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

„Iniţial, ministerul propusese o structură de următorul tip: pe 16 septembrie să înceapă şcoala şi pe 19 iunie să se încheie. Noi, Asociaţia Elevilor din Constanţa, am propus ca structura să se modifice în sensul în care anul şcolar să înceapă pe 9 septembrie şi să se finalizeze pe 12 iunie. Propunerea a fost acceptată de secretarii de stat ai ministerului, de către părinţi, sindicate”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Andrei Mihai Tănase, citat de News.ro.

El a explicat şi motivul pentru care AEC a dorit ca anul şcolar să înceapă mai repede.

„Examenele de bacalaureat şi evaluare naţională se ţin după ce se încheia anul şcolar, iar dacă anul şcolar s-ar fi terminat pe 19 iunie automat s-ar fi ajuns în iulie cu examenele de bacalaureat şi evaluare naţională. Iar în iulie temperaturile pot să ajungă şi la 35 de grade, în condiţiile în care şcolile nu dispun de aparate de aer condiţionat, ar fi condiţii nepropice pentru susţinerea examenului”, a precizat Andrei Mihai Tănase.

El a mai spus că a fost eliminată şi vacanţa intersemestrială din februarie, din anul şcolar următor, iar primul semestru se va încheia înainte de vacanţa de iarnă.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea