Ziarul Unirea

Antrenorul Ştefan Fogoroşi, la Mureşul Vinţu de Jos | Tehnicianul albaiulian va conduce astăzi primul antrenament, modificări ample în staff-ul nou-promovatei

Stefan Fogorosi Muresul Vintu 2Antrenorul albaiulian Ştefan Fogoroşi (51 de ani) a ajuns la un acord de principiu cu Mureşul Vinţu de Jos, nou-promovata în Liga a 3-a, fiind aşteptat în această după-amiază să conducă întâiul antrenament, acesta înlocuindu-l pe Dan Mănăilă.

De asemenea, au fost modificări din temelii şi în structura organizatorică a clubului, unul cu momente dificile în ultima lună.

ELIT

După aproape o lună de incertitudini şi fel şi fel de variante în privinţa băncii tehnice şi a organigramei clubului, divizionara terţă a decis să nu mai continue cu Dan Mănăilă, cel care a reuşit să acceadă pe a treia scenă.

Am discutat cu oficialii vinţeni în aceste zile, există o propunere şi mi-am dat acceptul verbal. Probabil după-amiază voi fi la antrenament. Este o alegere foarte importantă pentru mine, pentru că nu va fi deloc uşor în Liga a 3-a„, a spus Ştefan Fogoroşi, ultima dată la Dalia Sport Daia Română.

La fel ca şi în 2012, când l-a substituit pe Dan Mănăilă la FC Cisnădie, Fogoroşi va prelua o echipă condusă de tehnicianul arădean. Fogoroşi a activat ultima dată în Liga a 3-a, acum 3 ani la Turda, după acel episod implicându-se la Arena Alba Iulia, în Liga a 4-a Alba. Cu o carte de vizită importantă, ce cuprinde activitate în primele trei eşaloane fotbalistice, Fogoroşi a fost considerat varianta oportună pentru debutul Mureşului în Liga a 3-a. Acesta a mai avut propuneri să activeze la AFC Unirea Alba Iulia şi Viitorul Sântimbru.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Dan Manaila Muresul Vintu 1*Dan Mănăilă: „Asta e viaţa, trebuie să rămânem oameni până la capăt”

Dan Mănăilă susţine că n-ar fi o problemă majoră despărţirea de Mureşul Vinţu de Jos, dar aşteaptă ca oficialii echipei din Alba, pe care a promovat-o fără a cunoaşte gustul eşecului, să-şi respecte promisiunile. „N-am nicio veste, aşteptam un telefon care nu a mai venit. Asta este viaţa, le doresc mult succes în continuare şi să se bucure de cadoul primit. Mi-am făcut datoria faţă de Mureşul Vinţu de Jos, nu e nicio problemă că nu se mai continuă cu mine, dar rebuie să rămânem oameni până la capăt„, a explicat Mănăilă, referirea directă fiind la rezolvarea chestiunii financiare a restanţelor.

Încă după barajul de promovare s-a vehicula mereu varianta necontinuării colaborării cu Mănăilă, care în timp se îndepărta şi apoi se apropia de Mureşul Vinţu, în funcţie de derularea evenimentelor în curtea clubului ce a trăit o vară tensionată şi încinsă.

*Se plăteşte prima de promovare

Iulian NichimisJucătorii s-au întâlnit ieri la stadion, pentru întâia şedinţă de pregătire estivală, oficialii promiţându-le că vor achita zilele viitoare prima de promovare, în valoare de 2400 de lei, cuvenită jucătorilor care au dus greul campaniei. La reunire au fost prezenţi majoritatea fotbaliştilor din vechiul efectiv, aceştia arătându-şi disponibilitatea de a continua. Un nume pe lista de achiziţii este G. Goronea (Mureşul Vinţu de Jos).

*Modificări majore în plan organizatoric, Nichimiş în conducere!

Pe de altă parte s-a stabilit şi conducerea clubului în plan organizatoric, în funcţii fiind instalaţi Gheorghe Medrea – preşedinte, Sorin Drăgan – vicepreşedinte, Răzvan Hebean – secretar (preşedinte în campionatul anterior), Liviu Coacăză – director executiv, Iulian Nichimiş – director sportiv, Mircea Breaz – delegat şi Iulian Cornescu (fostul unirist) – organizator de competiţii.

O mutare importantă este cooptarea în staff-ul administrativ a ex-uniristului Iulian Nichimiş, o persoană extrem de apreciată în plan organizatoric în ultimii ani în arealul fotbalistic al judeţului Alba.

Încerc să-mi folosesc experienţa în folosul echipei care mă solicită. Nu va fi uşor, dar suntem încrezători. Avem mult de muncă, dar până la urmă cred că vom reuşi să ne atingem scopurile pentru care am pornit colaborarea„, a precizat Iulian Nichimiş.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba! A stat mai bine de 6 ani pe banca Industriei Galda de Jos, în Liga a 3-a

Instalat în octombrie 2014 la cârma Industriei Galda de Jos, la mijlocul turului primului campionat petrecut în eșalonul terț, antrenorul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro