Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Ştefan Fogoroşi, la Mureşul Vinţu de Jos | Tehnicianul albaiulian va conduce astăzi primul antrenament, modificări ample în staff-ul nou-promovatei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stefan Fogorosi Muresul Vintu 2Antrenorul albaiulian Ştefan Fogoroşi (51 de ani) a ajuns la un acord de principiu cu Mureşul Vinţu de Jos, nou-promovata în Liga a 3-a, fiind aşteptat în această după-amiază să conducă întâiul antrenament, acesta înlocuindu-l pe Dan Mănăilă.

De asemenea, au fost modificări din temelii şi în structura organizatorică a clubului, unul cu momente dificile în ultima lună.

După aproape o lună de incertitudini şi fel şi fel de variante în privinţa băncii tehnice şi a organigramei clubului, divizionara terţă a decis să nu mai continue cu Dan Mănăilă, cel care a reuşit să acceadă pe a treia scenă.

Am discutat cu oficialii vinţeni în aceste zile, există o propunere şi mi-am dat acceptul verbal. Probabil după-amiază voi fi la antrenament. Este o alegere foarte importantă pentru mine, pentru că nu va fi deloc uşor în Liga a 3-a„, a spus Ştefan Fogoroşi, ultima dată la Dalia Sport Daia Română.

La fel ca şi în 2012, când l-a substituit pe Dan Mănăilă la FC Cisnădie, Fogoroşi va prelua o echipă condusă de tehnicianul arădean. Fogoroşi a activat ultima dată în Liga a 3-a, acum 3 ani la Turda, după acel episod implicându-se la Arena Alba Iulia, în Liga a 4-a Alba. Cu o carte de vizită importantă, ce cuprinde activitate în primele trei eşaloane fotbalistice, Fogoroşi a fost considerat varianta oportună pentru debutul Mureşului în Liga a 3-a. Acesta a mai avut propuneri să activeze la AFC Unirea Alba Iulia şi Viitorul Sântimbru.

Dan Manaila Muresul Vintu 1*Dan Mănăilă: „Asta e viaţa, trebuie să rămânem oameni până la capăt”

Dan Mănăilă susţine că n-ar fi o problemă majoră despărţirea de Mureşul Vinţu de Jos, dar aşteaptă ca oficialii echipei din Alba, pe care a promovat-o fără a cunoaşte gustul eşecului, să-şi respecte promisiunile. „N-am nicio veste, aşteptam un telefon care nu a mai venit. Asta este viaţa, le doresc mult succes în continuare şi să se bucure de cadoul primit. Mi-am făcut datoria faţă de Mureşul Vinţu de Jos, nu e nicio problemă că nu se mai continuă cu mine, dar rebuie să rămânem oameni până la capăt„, a explicat Mănăilă, referirea directă fiind la rezolvarea chestiunii financiare a restanţelor.

Încă după barajul de promovare s-a vehicula mereu varianta necontinuării colaborării cu Mănăilă, care în timp se îndepărta şi apoi se apropia de Mureşul Vinţu, în funcţie de derularea evenimentelor în curtea clubului ce a trăit o vară tensionată şi încinsă.

*Se plăteşte prima de promovare

Iulian NichimisJucătorii s-au întâlnit ieri la stadion, pentru întâia şedinţă de pregătire estivală, oficialii promiţându-le că vor achita zilele viitoare prima de promovare, în valoare de 2400 de lei, cuvenită jucătorilor care au dus greul campaniei. La reunire au fost prezenţi majoritatea fotbaliştilor din vechiul efectiv, aceştia arătându-şi disponibilitatea de a continua. Un nume pe lista de achiziţii este G. Goronea (Mureşul Vinţu de Jos).

*Modificări majore în plan organizatoric, Nichimiş în conducere!

Pe de altă parte s-a stabilit şi conducerea clubului în plan organizatoric, în funcţii fiind instalaţi Gheorghe Medrea – preşedinte, Sorin Drăgan – vicepreşedinte, Răzvan Hebean – secretar (preşedinte în campionatul anterior), Liviu Coacăză – director executiv, Iulian Nichimiş – director sportiv, Mircea Breaz – delegat şi Iulian Cornescu (fostul unirist) – organizator de competiţii.

O mutare importantă este cooptarea în staff-ul administrativ a ex-uniristului Iulian Nichimiş, o persoană extrem de apreciată în plan organizatoric în ultimii ani în arealul fotbalistic al judeţului Alba.

Încerc să-mi folosesc experienţa în folosul echipei care mă solicită. Nu va fi uşor, dar suntem încrezători. Avem mult de muncă, dar până la urmă cred că vom reuşi să ne atingem scopurile pentru care am pornit colaborarea„, a precizat Iulian Nichimiş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urme dispute dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, câștigate la o diferență de un gol, surpriza fiind înregistrată la Unirea, unde […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea