Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Gabriel Cotoară a adus primul trofeu din istoria clubului Gloria Geoagiu după câștigarea Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Geoagiu a câștigat Cupa României, faza județeană în Hunedoara, după ce a trecut, la Orăștie, 5-3 (1-1) de CSM Mihai Viteazu Vulcan, antrenor fiind Gabriel Cotoară.

Ultimul act a însemnat în show total, echipa din Valea Jiului conducând cu 1-0 și egalând apoi, scor 2-2, pentru ca în secvențele de final “alb-albaștrii” să se desprindă decisiv. La adjudecarea primului trofeu din istoria echipei din orașul-stațiune un rol important l-a avut antrenorul Gabriel Cotoară (originar din Alba). Cotoară a preluat formația din județul vecin în iarnă și a realizat o performanță extraordinară. Sub comanda sa este și o mini-“legiune” din Alba: Cl. Marcu (înregimentat în iarnă de la CS Ocna Mureș) – a marcat în minutul 20 din lovitură liberă, Alin Tocu (și el venit în intersezon de la Industria Galda)  și cugireanul Cosmin Vâjdea – toți trei titulari în ultimul act.

În Liga a 4-a, Gloria Geoagiu s-a calificat în play-off și a terminat pe locul al 4-lea, fiind devansată de Retezatul Hațeg, CSM Mihai Viteazu Vulcan (adversara din finală) și Inter Petrila (un punct mai mult). Anterior, Gabriel Cotoară (36 de ani), împreună cu Tudor Stan, a pregătit timp de două sezoane pe CS Ocna Mureș cu care a promovat în liga a 3-a în 2020 și a evitat retrogradarea, în urme barajului cu CS Iernut, în vara trecută.

Am intrat în istoria clubului Gloria cu primul trofeu câștigat”, a spus Cotoară. Parcursul până la trofeu a fost unul dramatic: în sferturi, 6-5 cu Retezatul Hațeg (campioana Ligii a 4-a, după lovituri de departajare), tot după penalty-uri obținându-se calificarea și în semifinale, cu Șoimul Băița.

Foto: Gloria Geoagiu (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea