Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul Ciprian Urican, opţiunea Mureşului Vinţu de Jos | Astăzi, negocieri pentru preluarea nou-promovatei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciprian Urican Muresul Vintu 1Dan Mănăilă nu a stat decât jumătate de an la Vinţu de Jos, fiind cert faptul că Mureşul, proaspăt promovata în eşalonul terţ, nu va continua colaborarea cu acesta.

Deşi invincibil la cârma campioanei din Alba, Mănăilă nu este văzut drept varianta potrivită în viitor, motivele fiind unele legate de comportamentul acestuia în raport cu jucătorii şi colaboratorii. Oficialii divizionarei terţe încearcă să-l convingă pe Ciprian Urican să preia formaţia din Alba, astăzi fiind programată prima rundă de negocieri între părţi. „Vrem să luăm cea mai bună decizie, ne vom întâlni să discutăm, să vedem exact ce pretenţii financiare sunt din partea lui Urican”, a confirmat un oficial al Mureşului.

Ciprian Urican are 49 de ani şi în trecut a pregătit, din postura de antrenor principal sau secund, echipe din Liga I sau Liga a 2-a precum UTA Arad, FC Braşov, Gloria Buzău, Academica Piteşti sau Victoria Brăneşti (cu care a promovat din eşalonul terţ până pe prima scenă). Considerat un veritabil teoretician a fotbalului din România (autorul primei cărţi care tratează pregătirea tactică apărută după 1989, volumul „Gool – 183 moduri de a înscrie), Urican a mai fost director tehnic la FC Clinceni, iar ultima dată a activat la CSUI Craiova, având dublă calitate, director tehnic al echipei secunde şi al centrului de juniori al clubului oltean. Lector al Şcolii de Antrenori din cadrul FRF (din 2011) cu atestat în predarea cursurilor de antrenori Ajax Amsterdam, cu diplomă de formator pentru antrenori Licenţa C, Urican este membru al Comisiei Tehnice şi al Comisiei Grassroots din FRF şi autorul primului site pentru antrenori profesionişti români (coaches-ahead.ro).

Surse oficiale susţin că până la finele săptămânii va fi anunţat numele noului principal, pentru a se limpezi chestiunea băncii tehnice. În privinţa organizării clubului, este cert faptul că Liviu Coacăză va fi noul director executiv, iar zlătneanul Titi Iancu va avea funcţia de delegat oficial al formaţiei din eşalonul terţ.

sursa foto: caon.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea