Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul Adrian Falub („U” Cluj): “Alba are cele mai bune echipe din Seria a 5-a. Performanţa Ighiu, principala contracandidată”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Adrian Falub, cel care în 2009 de regăsea pe banca tehnică a Unirii Alba Iulia la a doua promovare în elită a grupării fanion a judeţului Alba, este “pe cai mari” la cârma formaţiei “şepcilor roşii”, pe care a preluat-o după etapa a 4-a a Ligii a 3-a. De două luni, de la instalarea ex-uniristului pe banca tehnică, “U” Cluj are un parcurs perfect: 9 meciuri invincibile, 6 victorii succesive, un unic pas fals (remiză cu „viruşii verzi”) în eşalonul terţ, plus accederea în „optimile” Cupei României, după ce a eliminat Olimpia Satu Mare şi Ştiinţa Miroslava.

*”Performanţa are program mai lejer în aceste ultime două etape”

Cotată favorită indubitabilă la promovarea în Liga a 2-a, “U” Cluj are de înfruntat rezistenţa formaţiilor din Alba, însă a reuşit etapa precedentă să dea lovitura sub Drăgana şi să pună şase puncte distanţă faţă de contracandidata Metalurgistul Cugir. “Cred că în aceste ultime două etape din tur Performanţa Ighiu are un program mai uşor decât noi. În runda de final joacă la Alba Iulia un derby local, iar noi ne deplasăm la Galda de Jos, pe un teren foarte greu, împotriva unei echipe foarte bune. Până atunci însă trebuie să trecem de jocul cu Avântul Reghin de sâmbătă, ce vine după disputa de sub Drăgana şi este înaintea confruntării din Cupa României cu Dinamo”, a precizat Adrian Falub.

Solicitat să ofere o comparaţie peste ani a nivelului fotbalului din judeţul nostru, comparativ cu perioada când a antrenat Unirea Alba Iulia, Falub a oferit un răspuns onorant pentru calitatea conjudeţenelor. “Am jucat cu Performanţa Ighiu, Unirea Alba Iulia şi Metalurgistul Cugir şi pot spune că Alba are cele mai bune echipe din serie. Am un exemplu edificator, am făcut o comparaţie a jocului «U» Cluj – Performanţa Ighiu cu partida din Liga a 2-a UTA Arad – Dunărea Călăraşi, joc în care eu antrenam formaţia arădeană. Meciul cu Ighiul a fost peste nivelul eşalonului secund, ca ritm, minute jucate, număr de ocazii, şuturi pe poartă, analiză care vorbeşte de la sine”, a mai afirmat Falub. În premieră în carieră antrenor în Liga a 3-a, Adrian Falub susţine că misiunea “şepcilor roşii” spre eşalonul superior nu este aşa de facilă cum se prezenta pe hârtie. “Este o surpriză pentru mine, nu mă aşteptam la un asemenea nivel. Nu este simplu pentru «U» Cluj, sunt echipe puternice, iar nivelul majorităţii jocurilor este destul de bun”, a adăugat “principalul” Universităţii Cluj.

*”Performanţa, principala contracandidată!”

Trei meciuri într-o săptămână în acest final de sezon vor susţine “şepcile roşii”: sâmbătă cu Avântul Reghin, apoi miercuri cu Dinamo în “optimile” Cupei României, ambele pe “Cluj Arena”, cortina trăgându-se cu deplasarea din Alba, de la Galda de Jos, împotriva ambiţioasei Industria. Calculele sunt simple: “U” are două puncte avans faţă de trupa lui Mihai Manea şi pentru a fi campioană de toamnă trebuie să nu piardă în fieful lui Paul Ciucă. “Performanţa Ighiu este periculoasă, principala noastră contracandidată. Şi Metalurgistul Cugir reprezintă o formaţie periculoasă, dar după ultimul rezultat le va fi foarte greu”, a spus Falub. Întrebat dacă are ceva jucători din Alba pe lista de transferuri şi ce preferă între calificarea în Cupa României şi fotoliul de lider la mijlocul stagiunii, Adrian Falub a replicat: “Mi-au plăcut jucători de la Ighiu şi Cugir, dar e prematur să vorbim despre achiziţii. Ne dorim să ne calificăm în semifinalele Cupei şi să fim promovaţi la vară, linia atunci se trage. Locul întâi în iarnă este important pentru imagine, cu toate că are importanţă în privinţa strategiilor din intersezon”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea