Andrei Făgărășanu (Metalurgistul Cugir), golgheterul Seriei a 5-a și al treilea marcator al eșalonului terț | Vezi topul marcatorilor din Alba

Inspirația antrenorului Călin Moldovan l-a transformat pe mijlocașul Andrei Făgărășanu într-un atacant de temut, echipierul Metalurgistului Cugir fiind golgheterul Seriei a 5-a din eșalonul terț. Echipierul “roș-albaștrilor” este și al treilea marcator al Ligii a 3-a în ediția recent încheiată, cu 22 de reușite, find întrecut în ierarhia respectivă doar de Ciprian Vraciu (Aerostar Bacău) – 29 de goluri și Ciprian Stanciu (Progresul Spartac) – 23 de goluri.

Conform FRF, dintre cele cinci echipe care au promovat sportiv în Liga 2, doar două au reuşit să câştige şi titlul de golgheter al seriei în care au evoluat, Aerostar şi ACS Petrolul 52, băcăuanii oferind şi golgheterul întregii competiţii. Acesta a fost Ciprian Vraciu, cu 29 de goluri marcate, cinci dintre reuşite fiind de la punctul cu var. Perfomanţa sa a fost una impresionantă, el reuşind să marcheze de două ori mai multe goluri decât ocupantul locului secund din clasamentul golgheterilor din seria întâi, Alin Babei de la KSE Târgu Secuiesc, care a reuşit 14 goluri, toate din acţiune! Tot 14 goluri au avut Hodgyai şi Bajkó de la AFK Csikszereda. Petrolul 52 a fost cealaltă promovată care a cucerit laurii în clasamentul golgheterilor din seria ei, prin Sergiu Arnăutu, cu 20 de goluri, dintre care 5 din penalty. Şi acesta, ca şi Vraciu, a avut o distanţă confortabilă, în urma sa aflându-se cinci jucători cu câte 11 goluri, Alexandru Fotescu, Silviu Moise (ambii Voinţa Turnu Măgurele), Andrei Luca (Popeşti-Leordeni) şi Cosmin Căpăţînă (AFCM Alexandria)

*Opt jucători au marcat de minim 20 de ori

Ceilalţi lideri de serie au fost Ciprian Stanciu, în seria a doua, Bogdan Bozian, în a patra şi Andrei Făgărăşanu, în a cincea. Stanciu a marcat de 23 de ori, căpitanul Progresului Spartac având cinci goluri din penalty. Mult mai prolific de la punctul cu var a fost golgheterul seriei a patra, Bozian marcând pentru CSM Lugoj de 10 ori din lovitură de pedeapsă, din totalul de 21 de reuşite din acest sezon. În schimb, atacantului Metalurgistului Cugir, Făgărăşanu, a câştigat titlul de golgheter al seriei a cincea cu 22 de goluri, patru fiind din penalty. Pe lângă cei cinci lideri de serie, alţi trei jucători au reuşit să mai înscrie de câte 20 de ori: Constantin Clătinici (Înainte Modelu), Raphael Stănescu (SSC Farul) şi Gelu Velici (CSM Lugoj).

*Topul marcatorilor din Alba

Făgărășanu s-a detașat și în topul marcatorilor divizionarelor terțe din Alba, al doilea fiind Fetița (golgheterul Performanța Ighiu) – 13 goluri, urmat de colegul său de club Cl. Oara – 11 reușite, S. Mureșan (cel mai bun marcator al Industriei Galda) și Tineiu (Performanța Ighiu) – 10 goluri. Lăsconi (a plecat deja la CS Afumați), ce a punctat în 8 rânduri este cel mai prolific jucător al Unirii Alba Iulia, la cota “șapte” ajungând Seiwerth (Performanța), M. Codrea (Metalurgistul), Selagea și Davidaș (Unirea Alba Iulia), de șase ori punctând D. Lupșan și Al. Costea (Industria Galda de Jos).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...