Rămâi conectat

Sport

Anca Bunea – dublu medaliată la CN de Atletism în sală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La finele săptămânii s-au desfăşurat la Bucureşti, finalele Campionatelor Naţionale de Atletism în sală destinate juniorilor I, competiţie la care a participat şi Anca Bunea (foto), sportivă care începând cu această competiţie va alerga atât pentru CSŞ Mediaş cât şi pentru CS Unirea Alba Iulia. În primul an ca junioară I, atleta a luat startul atât în proba favorită, cea de 3.000 metri cât şi în proba de 1.500 metri, una mult mai rapidă şi nu tocmai pe profilul sportivei.
Cu toate acestea, atleta pregătită de Vasile Herman a reuşit o cursă foarte bună în proba de 1.500 metri, unde după o dispută acerbă a reuşit să urce pe a treia treaptă a podiumului de premiere, fiind cronometrată cu timpul excelent de 4:31,62, unul peste aşteptări. În proba de 3.000 metri, după o cursă mai mult tactică, Anca Bunea a terminat pe locul secund intrând astfel în posesia medaliei de argint, cu timpul de 9:50,85. Proba a fost câştigată de către Florea Mădălina de la CSŞ Sighişoara.
„Rezultatele obţinute de Anca sunt pe măsura aşteptărilor şi dătătoare de speranţe pentru competiţiile viitoare atât la nivel naţional cât şi internaţional. Ne bucurăm pentru că am reuşit să perfectăm această dublă legitimare şi ne dorim o colaborare foarte bună cu clubul din Mediaş în care primordială va fi asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivă”, a declarat Marius Gabriel Anghel, director CS Unirea Alba Iulia.
La finalul acestei săptămâni, tot la Bucureşti, se vor derula Campionatele Naţionale de Atletism în sală pentru tineret şi seniori la care Anca Bunea va fi de asemenea prezentă. Aceasta va fi însoţită de către Andra Ologu, sportiva de la CS Unirea Alba Iulia pregătită de către antrenorul Gabriel Avram, care va concura tot în proba de 3.000 metri. Tot atunci, mai precis duminică 26 februarie, în capitala Italiei, Roma se va desfăşura a 38-a ediţie a Semimaratonului Roma Ostia, cu o participare albaiuliană. Sportiva Roxana Duţă (CS Unirea/CS Universitatea Alba Iulia) se va afla la startul probei de 21,97 kilometri alături de alte câteva mii de atleţi şi atlete din întreaga lume, competiţia fiind una de cel mai înalt nivel. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița, pe Stadionul „Pielarul” din Sebeș | Studenții, o nouă confruntare cu liderul

Dan HENEGAR

Publicat

în

O nouă rundă în eșalonul terț, etapă în care în play-off, CS Universitar Alba Iulia dă piept, la Sebeș, astăzi, ora 17.00, cu Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9. CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 31 de puncte) – Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 44 de puncte), sâmbătă, ora 17.00, pe Stadionul „Pielarul”, în play-off. Întâlnire de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea