Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ANAF vrea să fie prietenos cu românii care au datorii. A înființat Institutul de Mediere, care propune planuri de eșalonare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală iese în întâmpinarea românilor cu datorii, cu o mișcare care vine să înlăture presiunea de pe aceștia, cel puțin într-o anumită măsură. În acest sens, ANAF a înfiinţat un Institut de Mediere, rolul noii structuri fiind acela de a le propune românilor cu datorii un plan de eşalonare a acestora.

Inspectorii ANAF vor utiliza pârghiile proaspătului înfiinţat Institut de Mediere pentru a le propuneri românilor cu datorii înţelegeri avantajoase care să îi scape de poprirea pe conturi.

Rău-platnicii vor avea şansa să scape de datoriile create, împărţindu-le în rate convenide de comun acord cu Institutul de Mediere.

Chiar dacă, la prima vedere, mişcarea pare una orientată spre beneficiul celor cu datorii, în realitate, Institutul de Mediere se poate dovedi o gură de oxigen importantă pentru Agenţia Naţională de Administrare FIscală. Și asta pentru că, prin creerea noului Institut, statul român are şansa să-şi recupereze o parte mai mare din banii care ar trebui să-i revină de drept.

Reprezentanţii oamenilor de afaceri susţin ANAF îşi creşte astfel mai mult şansele de a intra în posesia sumelor restante, decât dacă ar proceda la blocarea unor conturi care oricum nu conţin sumele necesare.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea