Rămâi conectat

Sport

Ana Maria Groza la 41 de secunde de Londra!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mărşăluitoarea uniristă vizează participarea la a 4-a Olimpiadă consecutivă

    CS Unirea Alba Iulia se mândreşte cu o continuitate remarcabilă în timp, regăsindu-se de fiecare dată în ultimii 12 ani pe scena olimpică. Clubul fanion al judeţului Alba a avut reprezentanţi la ultimele 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice în proba de marş, o serie ce a debutat în 1996 la Atlanta (USA) cu Norica Câmpean, a continuat cu o dublă participare, Sydney (2000) şi Atena (2004) cu Norica Câmpean şi Ana Maria Groza pe pistele olimpice, la ultima ediţie a JO – Beijing 2008 luând startul Ana Maria Groza (locul 23 la 20 kilometri). Remarcabila succesiune uniristă poate continua şi la Londra 2012, speranţele îndreptându-se spre Ana Maria Groza, atleta în vârstă de 35 ani, ce vizează a 4-a prezenţă consecutivă la o întrecere desfăşurată sub egida celor 5 cercuri olimpice. Londra va deveni primul oraş din istoria modernă care va organiza Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după ediţiile din 1908 şi 1948, competiţia sportivă supremă fiind prevăzută în Maria Britanie în perioada 26 iulie – 12 august.
lBarem de participare 1:33,30
Pentru a-şi vedea visul înfăptuit, mărşăluitoarea albaiuliană, ce la un moment dat a întrerupt activitatea competiţională, trebuie să îndeplinească la următoarele participări în concursurile omologate baremul „A”, adică să coboare sub timpul de 1:33,30. „Mă simt în stare să fac acest lucru, deşi va fi o perioadă extrem de dificilă pentru mine. Îmi doresc enorm să ajung la a 4-a ediţie a Jocurilor Olimpice, ar fi ceva extraordinar”, a spus Ana Maria Groza. Până în 13 februarie, când va pleca împreună cu antrenorul său Horea Ştef în cantonament centralizat suportat de club la Snagov, mărşăluitoarea albaiuliană bifează la domiciliu câte două antrenamente zilnice, pauză făcând numai duminica. „Deocamdată mă încadrez în limitele baremului olimpic «B» şi există mai multe prilejuri pentru a îndeplini baremul «A» necesar prezenţei la Londra”, a mai menţionat Groza. Cel mai bun timp personal în 2011 a fost la Grand Prix-ul de la Sesto San Giovanni (Italia) – 1:34.11 (în luna mai). Pe lângă concursurile de Grand Prix din calendarul IAAF, Ana Maria îşi poate atinge obiectivul fixat, la Campionatul Naţional de marş din 11 martie sau la Cupa Mondială de marş de la Saransk (Rusia), în mai 2012.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea