Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Amnezia” de care suferă soldații ruși. Istoric: „În 1956 nu știau ce caută la Budapesta. În 1968 nu știau ce caută la Praga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Amnezia” de care suferă soldații ruși. Istoric: „În 1956 nu știau ce caută la Budapesta. În 1968 nu știau ce caută la Praga”

Istoricul Mădălin Hodor susține că ”amnezia” care i-a lovit pe soldații ruși, care susțin că nu știu ce caută în Ucraina, este o strategie folosită și în alte războaie, după ce au fost capturați. Hodor amintește că aceleași lucruri erau spuse de soldații ruși și în 1956 la Budapesta, dar și în 1968 la Praga.

”In 1956 soldatii ruși capturați de luptătorii maghiari spuneau că ei nu știu ce caută la Budapesta. Că lor li se spusese că în Ungaria este o contrarevoluție și că ei trebuie să apere populația civilă.

In 1968 soldații ruși interpelați și apostrofați pe stradă de către praghezi spuneau că ei nu știu ce caută la Praga. Că li se spusese ca fac exerciții militare.

In 2022 imaginile postate și difuzate pe rețelele de socializare ne arată soldați ruși care spun că ei nu știu ce caută în Ucraina. Că li s- a spus că e o operațiune militara specială.

Vad că există mulți oameni care chiar cred (sunt și îndemnați să creadă în mod subtil) că soldații ruși sunt niste sărmane victime ale propagandei lui Putin. Că ei sărăcuții umbla prin Ucraina cu tancul, ucigând in dreapta și dărâmând în stânga pentru că nu știu ce fac. I-a pus Putin, ei nu au discernământ.

Nu intru in detalii căci e prea veche aceasta metoda de a te disculpa spunând că tu nu știi ce faci, că nu ești de aici, că ți-ai făcut tema in alt caiet. Au folosit-o sute de mii în zeci de alte războaie, masacre, acte de genocid.

Uite că eu unul nu cred. Eu nu cred că soldații ruși nu știu sărăcuții ce fac. Eu cred că știu ce fac.

#NuStiuPeNaiba”, scrie Mădălin Hodor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea