Rămâi conectat

Actualitate

Amenzile pentru evaziunea fiscală și munca la negru, majorate substanțial de către Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzile pentru munca la negru şi evaziunea fiscală vor fi majorate substanțial de către Guvern, potrivit propunerilor făcute în Planul Anual de Lucru al Guvernului.

Pe lista propunerilor de acte normative regăsite în Planul Anual de Lucru al Guvernului pentru 2019 se regăseşte o astfel de iniţiativă la capitolul fiscalitate: „Proiect de Lege privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. (…) Capitolul politici macroeconomice. Fiscalitate. Buget – Majorarea drastică a amenzilor/penalităţilor pentru evaziune şi muncă la negru”.

Nu este detaliat însă ce majorări presupune acest proiect.

Amenzile pentru munca la negru sunt, în prezent, destul de mici, comparativ cu taxele pe care trebuie să le plătească un angajator către stat pentru un salariat.

Codul Muncii arată că prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

În schimb, pentru un contract de muncă încheiat pe salariul minim de 2.080 de lei, angajatul primeşte „în mână” 1.263, în timp ce angajatorul plăteşte către stat taxe în valoare totală de 864 lei, atât în numele său, cât şi al angajatului.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea