Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate zilnic de polițiștii din Alba, în perioada 11- 18 decembrie 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 11- 18 decembrie 2015, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au constatat 68 de infracţiuni şi au aplicate peste 1.095 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 240.260 lei.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit IPJ Alba, “activităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor dar şi asigurarea unui trafic rutier mai sigur au continuat şi în perioada 11-18 decembrie a.c.

Poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 68 de infracţiuni, din care 38 de natură judiciară, 5 la Codul Silvic, 16 la regimul rutier şi 9 de altă natură.

Au fost aplicate 1.095 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 240.260  lei, din care 90 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 15 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 950 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile public, iar restul la alte acte normative.

 

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 142 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 14 pentru alcool, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 41 de permise de conducere şi au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

 

În această perioadă, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 79.719 lei, constând în material lemnos, pomi de Crăciun şi produse alimentare.

 

În perioada imediat următoare, în contextul vacanţei de iarnă şi a săptămânii premergătoare Crăciunului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Pentru prevenirea  diferitelor fapte anti-sociale şi prevenirea victimizării copiilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

 Părinţilor:

Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc).

Atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.

Asiguraţi-vă că cei mici se joacă în locuri special amenajate sau ferite de orice pericol.

Explicaţi-le copiilor că nu trebuie să se îndepărteze de casă şi nu trebuie să intre în discuţii cu persoane străine.

Dacă mergeţi la cumpărături împreună cu copiii, supravegheaţi-i în permanenţă, mai ales în locurile aglomerate (pieţe, magazine mari), unde se pot rătăci.

 

 

Copiilor:

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni. Nu fugiţi pe trecerea pentru pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai la această culoare!”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta Mare: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta Mare, ultima zi din Săptămâna Patimilor: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paști. De obicei, în această zi se sacrifică mielul, care este simbolul lui Iisus în tradiția creștină Atunci când Iisus a murit pe cruce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea