Rămâi conectat

Actualitate

All Star Game la Alba Iulia: Baschetbalistele din echipa Nordului le-au făcut mici cadouri celor de la Căminul de Persoane Vârstnice

Alexandra Mates

Publicat

în

În avanpremiera meciului vedetă „All Star Game”, dintre echipele de baschet Nord şi Sud ce se desfăşoară în această după-amiază la Alba Iulia, în municipiu au avut loc mai multe acţiuni de caritate. Astfel, astăzi, începând cu ora 10:30,  echipa Nordului, care cuprinde în valorosul său lot şi 4 jucătoare de la echipa de baschet CSU Alba Iulia, în frunte cu antrenorul Tomas Bilek şi cu preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, i-a vizitat pe cei de la Căminul de Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Aceştia, ţinând cont că ne aflăm în Postul Paştelui şi foarte aproape de marea sărbătoare creştină a Învierii Domnului, au ţinut să le facă vârstnicilor o mică bucurie. Aici, în sala de festivităţi, au fost întâmpinaţi de doamna Corina Bedelean- directorul căminului şi circa 100 de vârstnici. După ce preţ de mai multe minute s-au întreţinut cu aceştia şi s-au interesat de condiţiile lor de trai, respectiv de modul de viaţă din cămin, le-au dăruit fiecăruia câte un mic cadou şi mai multe torturi iar la final chiar s-au fotografiat împreună. Alături de cei amintiţi, în vizită la Căminul de Persoane Vârstnice au mai fost Danie Breaz –  rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia, precum şi alte personalităţi din cadrul Federaţiei Române de Baschet şi locale.

  Legat de această acţiune caritabilă, iată ce ne-a declarat doamna Carmen Tocală – preşedintele Federaţiei Române de Baschet: „Mă gândesc întotdeauna că din experienţa şi chiar din contactul pe care îl avem cu persoanele mai în vârstă avem de învăţat … te gândeşti la părinţi, la bunici şi la tine ca om. Au nevoie de socializare, au nevoie de integrare socială cum sunt izolaţi aici, au o comunitate a lor, dar legătura cu comunitatea exterioară este mai greu de făcut. Din puterea noastră, a sportivilor, putem să dăm puţină putere şi să le facem o zi fericită celor care sunt aici. Trebuie să recunoaştem că dacă noi existăm astăzi este pentru că avem trecut…ei sunt partea trecutului nostru şi trebuie să-i respectăm. Este impresionant!”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.
Primarul municipiului, Mircea Hava, după ce a stat de vorbă cu mulţi dintre cei vârstnici, între altele, ne-a declarat: „Este un lucru deosebit şi trebuie înţeles gestul nu prin faptul că la sfârşit s-a mâncat o felie de tort sau că le-a fost oferit fiecăruia câte un mic cadou. Trebuie înţeles că prin acest gest oamenii s-au bucurat că îi caută cineva. Este o vârstă pe care sper să o ajungem şi noi…Au tot ce le trebuie aici, însă nu simt un lucru, acea căldură sufletească pe care ţi-o poate aduce cineva, care, dacă este şi mai tânăr decât tine, te simţi foarte bine. Eu le mulţumesc din suflet că au făcut gestul acesta şi mai ales că au socializat cu oamenii de aici. A fost excepţional(…) Eu cred în baschetul din Alba Iulia, cred în ceea ce se întâmplă în Alba Iulia pe linia sportului, dar vreau să vă spun că cei care m-au făcut să intru în familia baschetului au fost cei de la Universitatea „1 Decembrie 1918″, a fost fostul rector Achim Moise, şi m-a convins prin faptul că ştiam că tot ceea ce a făcut el a fost un lucru deosebit. Astăzi, continuăm împreună cu un nou rector, pe care îl stimez foarte mult şi cu care am lucrat şi sunt convins că vom lucra şi în viitor foarte bine. Sperăm  să jucăm   cu echipa de baschet CSU Alba Iulia şi în cupele europene.”
În final mai menţionăm că o astfel de acţiune de caritate a mai avut loc astăzi şi la copiii internaţi la Secţia de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Alba.(A.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea