Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Alimentele necesare pentru creșterea masei musculare la bărbați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Creșterea masei musculare necesita o formula bazata pe un consum ridicat de  lichide si pe o alimentație adecvata. Construirea unui abdomen ferm si sculptarea musculaturii începe cu mult timp înainte sa mergeți la sala de fitness.

Formula corecta va impulsiona sesiunea de antrenament, va reface țesuturile musculare si va ajuta la sculptarea fizicului. Care sunt alimentele de baza care nu ar trebui sa lipsească din aceasta formula?

Carne slaba

Carnea slaba este o sursa excelenta de proteine, fier (pentru transportul de oxigen la mușchi) si aminoacizi, inclusiv leu cina, care potrivit Dr. Rosen Bloom (nutriționist), favorizează creșterea masei musculare.

Nuci

Nucile nesărate, fie ca sunt crude sau prăjite, sunt o sursa excelenta de proteine. Acestea conțin si vitamine, antioxidanți, fibre si grăsimi sănătoase.

Fructe si legume

Fructele si legumele sunt baza tuturor dietelor sănătoase, oferind fibre, vitamine, minerale si lichide. Legumele conțin si cantități mici de proteine.

Oua

Ouăle “conțin toți aminoacizii esențiali”, spune Dr. Rosen Bloom. Un ou pe zi este suficient, potrivit Ghidului de Nutriție din 2010. Nu aruncați gălbenușul. Potrivit lui Rosen Bloom, “jumătate din proteine se găsesc in gălbenuș, împreuna cu alte elemente nutritive, precum luteina, recomandata pentru sănătatea ochilor”.

Lactate cu un conținut scăzut de grăsimi

Acestea va oferă proteine, carbohidrați si vitamine esențiale, precum vitamina D, potasiu si calciu. Nutriționiștii considera laptele cu ciocolata ca fiind o băutură ideala ca sa va reveniți după o sesiune de antrenament intensa.

Fasole si cereale integrale

Fasolea si cerealele integrale conțin carbohidrați de calitate care conțin cantități mici de proteine pentru energie si pentru refacere musculara, alături de fibre, vitamine si antioxidanți.

Hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea