Alimente care te ajută să dai colăceii jos

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

E vară şi fiecare dintre noi vrem să arătăm cât mai bine. Tocmai de aceea colăceii trebuie să dispară. Pe lângă sportul necesar trebuie să avem grijă şi la alimentaţie. Iată câteva alimente de sezon care vă ajută să eliminaţi kilogramele în plus.
lRoşiile – Aceste legume au capacităţi antioxidante mari şi conţin vitamine şi minerale care ajută şi la accelerarea metabolismului. Roşiile vă ajută să eliminaţi surplusul de kilograme, alături de alte alimente sănătoase.
lSalata verde – Salata verde este o legumă nelipsită din salatele răcoroase de vară, dar şi din ingredientele altor preparate. Gustoasă şi bogată în vitamine, salata verde este indicată în curele de slăbire datorită conţinutului său scăzut de calorii şi concentraţiei ridicate de vitamine şi minerale.
lCruciferele – varza, brocoli – Varza, brocoli, gulia şi alte legume din familia cruciferelor prezintă substanţe aparte faţă de restul legumelor, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Cruciferele sporesc imunitatea şi digestia, sunt uşor acide şi accelerează metabolismul, favorizând eliminarea surplusului de kilograme.
lMorcovii – Deşi morcovii sunt mai bogaţi în glucide decât marea majoritate a legumelor, totuşi prezintă un număr scăzut de calorii şi un indice glicemic mic. Important este ca, indiferent dacă veţi consuma morcovii în preparate sau ca atare aceştia să fie în stare proaspată, crudă, nepreparaţi. Pentru protecţia naturală a pielii pe timpul verii sunt indicaţi doi-trei morcovi pe zi.
lFructele de mare – Fructele de mare pot înlocui o perioadă carnea din alimentaţie. Faceţi acest schimb: înlocuiţi o săptămână pe lună carnea cu fructe de mare. Nu este indicat să consumaţi mai mult de o masă de fucte de mare (echivalentul mesei de carne) pe zi. Fructele de mare conţin cantităţi mari de acizi omega 3 şi omega 6 care au rolul de a mobiliza grăsimile din depozite, în absenţa lor grăsimile “nu pleacă” din celuele adipoase. Aşadar sunt esenţiali pentru eliminarea surplusului de kilograme.
lMerele – Merele prezintă combinaţii de substanţe benefice organismului, fiind indicate chiar şi diabeticilor. Din fericire la noi cresc merele, aşadar putem consuma fructe cât mai naturale cu proprietăţi mai bune. Atenţie însă, merele sunt uşor acide.
lŞi multă apă… Pentru a elimina cât mai repede surplusul de kilograme şi pentru efecte detoxifiante nutriţioniştii recomandă să nu beţi alte lichide decât apă, oricât de mare ar fi tentaţia. Se dă liber doar la cafeaua de dimineaţă, în restul zilei doar apă plată.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419