Rămâi conectat

Sport

Alexandru Țîrlea (ex-Real Madrid), fiul antrenorului Energiei Săsciori, convocat la România Under 21

Dan HENEGAR

Publicat

în

România Under 21 a început pregătirea pentru EURO 2023, competiție unde și-a asigurat prezența din postura de țară organizatoare, iar primele partide amicale sunt cu Anglia, vineri, 3 septembrie, pe stadionul Steaua, și Georgia, marți 7 septembrie, la Voluntari, ambele la ora 21.00 (direct la TVR).

Și Florin Bratu a anunțat lotul pentru prima sa acțiune în calitate de selecționer al reprezentativei Under 21 a României, care pregătește participarea la EURO 2023, pe care România o găzduiește alături de Georgia. Pe lângă Victor Dican (actualmente la “U” Cluj, în trecut un sezon la Metalurgistul Cugir), din efectiv face parte Alexandru Țîrlea (21 de ani, crescut în curtea celebrului club Real Madrid), fiul antrenorului Mircea Țîrlea, de la Energia Săsciori. Considerat un jucător de mare perspectivă, fundașul dreapta a și jucat pentru “galactici” în Youth League. După un deceniu petrecut la Real Madrid, în ultimele două stagiuni a fost împrumutat la Salamanca și respectiv Deportivo Alaves B (din vară). Alex este născut în Spania, într-o familie de români. El a debutat la Under 17, Under 18 și Under 19 pentru România. A jucat la Academia lui Real Madrid, supranumită “La Fabrica”, încă din 2010, când a fost transferat de la juniorii lui R.S.D. Alcala, club din Liga a 4-a spaniolă, care își desfășoară activitatea în orășelul Alcala de Henares, situat la 35 de kilometri de Madrid. Aici s-a născut și fotbalistul, într-una dintre cele mai numeroase comunități de români din Spania (tatăl său a antrenat în zonă, juniorii de la R.S.D. Alcalá, și recent a revenit în România).

Lotul “tricolorilor mici”: *portari: M. Popa (FC Voluntari), Ducan (CS Mioveni), Gyenge (AFK Csikszereda); *fundași: Al. Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Drăgușin (Juventus/Italia), Racovițan (FC Botoșani), Screciu (Universitatea Craiova), S. Șerban (FCSB), Țicu (Petrolul Ploiești); *mijlocași: Dican (Universitatea Cluj), Dr. Albu (FC U Craiova), Perianu (FCSB), Vl. Pop (FC U Craiova), Cîmpanu (Universitatea Craiova), Sefer (FC Rapid 1923), Miculescu (UTA Arad), Ișfan (FC Argeș), Pitu (Farul Constanța), Oct. Popescu (FCSB), Petrila (CFR Cluj); *atacanți: Cr. Dumitru (FC Argeș), I. Stoica (FCSB), Al. Stoica (Unirea Slobozia), L. Munteanu (Fiorentina) – accidentat.

Sursa: FRF (foto: Salamanca și Deportivo Alaves)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea