Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, despre varianta Omicron: „Este o chestiune de zile sau de o săptămână până să apară și în județul Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, despre varianta Omicron: „Este o chestiune de zile sau de o săptămână până să apară și în județul Alba”

Alexandru Sinea, directorul Direcției Publice pentru Sănătate Alba, în direct la Radio Unirea FM, a discutat referitor la numărul tot mai crescut al noilor cazuri de infectare cu COVID-19, dar și despre posibilitatea prezenței variantei Omicron în județul Alba.

„La această oră, noi nu avem niciun caz confirmat cu varianta Omicron, ceea ce, în schimb, trebuie să spunem este că avem mai multe probe trimise la laboratorul de secvențiere din Mureș, pentru că acolo suntem arondați.

Această secvențiere se reazilizează doar în vechile laboratoare de genetică moleculară, deci noi chiar dacă avem laborator de testare COVID, nu suntem abilitați, prin legislație, să facem această secvențiere.

Așteptăm rezultatele, încă, sunt convins că vom avea, este o chestiune de zile sau de o săptămână până să apară și în județul Alba, pentru că vedem creșteri de la o zi la alta ale cazurilor și noi, practic, nu chemăm lumea la testare, dar lumea vine către noi. Cetățenii din județ vin să se testeze. Majoritatea simptomatici, alții vin la testare contracost, dar atunci când adresabilitatea la testare crește, evident crește și numărul de cazuri și înseamnă că virusul începe circule.

Noi o să ne facem datoria așa cum ne-am făcut-o până acum. Încă din luna decembrie au început pregătirile, ca să spun așa, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în Europa, vedem ce recorduri de cazuri sunt în toată Europa și am început pregătirile și în județul Alba, în ceea ce privește spitalele, conturarea, actualizarea și mai ales implementarea planului de reziliență în ceea ce privește paturile destinate COVID în spitale”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea