Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Oameni şi locuri

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Călin Potor: Schimbăm România în bine!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spuneam cu alte ocazii că România are nevoie de schimbare, de o schimbare profundă care să îi ofere şansele unui progres real şi de durată. Această schimbare trebuie să vină şi din partea oamenilor politici, nu doar din partea cetăţenilor. Pentru că cetăţenii au înţeles că întreaga ţară trebuie să se schimbe.
La manifestările dedicate Zilei Naţionale a României am rămas plăcut surprins de atitudinea şi comportamentul miilor de români care au venit la Alba Iulia. Fără îmbrânceli, fără busculade, fără scandaluri. Oamenii au asistat în ordine la manifestări, la concerte, la focurile de artificii. Cred că este pentru prima dată când la masa populară nu a mai fost înghesuială şi buluceală, iar cei care au dorit să primească o porţie de fasole au stat frumos la coadă.
A mai existat, cred, o premieră. Oamenii politici au participat la Ziua Naţională fără însemne de partid, steaguri, insigne, pancarte. Cetăţenii au apreciat acest lucru. Pentru o zi oamenii politici au lăsat la o parte disputele şi au participat şi ei, ca simpli cetăţeni la sărbătoarea noastră a tuturor românilor.
Am declarat recent că venit timpul să lăsăm deoparte toate patimile şi toată încrâncenarea din ultima perioadă. Trebuie ca lucrurile să fie făcute împreună, ca eforturile să se concentreze pentru binele nostru al tuturor, pentru că problemele cetăţenilor sunt şi ale noastre, ale politicienilor. Eu cel puţin, voi face tot posibilul ca acestea să fie rezolvate în cel mai scurt timp.
Politica trebuie să fie făcută cu bun simţ, moralitate şi în folosul oamenilor. Am mai spus-o şi o spun în continuare: nu poţi face politica cetăţeanului dacă nu ai în vedere părerile şi dorinţele acestuia. Politicienii nu trebuie să fie altceva decât cei care transmit mai departe, spre guvernanţi, dorinţele celor care i-au ales.
În momentul de faţă clasa politică are nevoie de schimbare, trebuie să-şi întoarcă faţa spre popor. Şi asta o face prin colaborarea politicienilor, nu prin războaiele declaraţiilor de presă sau ale apariţiilor televizate. Sunt adeptul ideii de a face front comun cu oricine vrea să lupte pentru binele românilor. A trecut vremea războaielor politice, a venit timpul să clădim împreună. Sunt tot mai convins pe zi ce trece că acesta este viitorul nostru al tuturor.
Ziua de 1 decembrie mi-a arătat că speranţele mele, într-o nouă clasă politică, care să fie aproape de cetăţean, nu sunt deşarte. A fost o zi în care toţi am trăit şi am simţit româneşte, iar chestiunile politice au fost lăsate la o parte. După 9 decembrie USL va reda speranţa tuturor românilor. Pentru că vrem să contruim împreună O ROMÂNIE PUTERNICĂ!
CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea