Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Alegeri locale parțiale: Prezență de 74% cu o oră și jumătate înainte de închiderea urnelor, în comuna Horea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii comunei Horea, județul Alba, au ieșit masiv la vot, înregistrându-se o prezență de 74% cu o oră și jumătate înainte de închiderea urnelor, în condițiile în care prezența în cele 49 de localități din țară în care se organizează alegeri locale parțiale, prezența este de doar 30%, la ora transmiterii acestei știri.

Potrivit site-ului Autorității Electorale Permanente în comuna Horea, din județul Alba, se înregistrează una dintre cele mai mari prezențe la vot, la alegerile locale parțiale de duminică.

Secțiile de votare de la Horea s-au deschis, duminică, la ora 7.00, iar până la ora transmiterii acestei știri nu au fost înregistrate alte incidente, potrivit reprezentanților Biroului de Circumscripție Comunală.

Horenii sunt așteptați să voteze în cele șase secții amenajate în satele Horea, Trifești, Giurgiuț, Mătișești, Pătrăușești și Preluca. Cel mai mare număr de alegători, respectiv 632, sunt așteptați la urne la secția nr. 270, din Horea, iar cei mai puțini, 63, la secția nr. 275, din Preluca.

În comuna Horea din Munții Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie când a obținut un mandat de deputat.

În cursă pentru primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuții de primar, Florin Neag (PSD), susținut de ALDE și Ispas Mateș (PMP).

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Prefecturii în comuna Horea sunt așteptați 1.703 de alegători.

UPDATE: Secțiile de vot pentru alegerile locale parțiale s-au închis. În comuna Horea prezența la vot a fost de 77,32%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea