Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Mihnea Costachi – locul trei la “Festivalul Şahului Arădean”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi - 2014Talentatul şahist albaiulian Mihnea Costachi s-a clasat pe locul al treilea în turneul de blitz pentru seniori, la o importantă competiţie de profil ce se dispută la Arad. În această săptămână se desfăşoară “Festivalul Şahului Arădean”, care cuprinde cel mai puternic turneu open al verii organizat în Romania, în acest an organizat sub numele “Banca Feroviară Open” datorită sponsorului principal al turneului, dar şi alte turnee de blitz, şah combinat (blitz pe perechi), Fischerandom şi Klotz, ultimele trei fiind variante ale jocului de şah mai puţin cunoscute, dar foarte attractive pentru mulţi iubitori ai sportului minţii. Fondul total de premiere al festivalului depăşeşte 33000 lei, primul clasat în turneul principal urmând a obţine 9500 lei.

La festivalul arădean participă 237 de jucători din 16 ţări. Printre aceştia se află şi juniorii albaiulieni Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) şi George Ileană (ACS Logismart Sibiu), primul în vârstă de 14 ani, iar al doilea de 13 ani. Ambii juniori albaiulieni au debutat foarte bine în turneul principal de seniori obţinând câte 3 victorii în primele 4 partide. Mihnea Costachi a pierdut o singură partidă împotriva liderului turneului după 4 runde, maestrul internaţional Yuri Lapshun (SUA), în timp ce George Ileană s-a recunoscut învins tot în faţa unui maestru internaţional, Lucian Filip (România).

Dar cea mai frumoasă surpriză de până a festivalului acum a furnizat-o Mihnea Costachi, care deşi era cotat doar ca favoritul 14 dintre cei 63 de participanţi în turneul de blitz pentru seniori, a avut o evoluţie excelentă, clasându-se la final pe locul 3. Din cele 9 partide disputate, Mihnea a câştigat 7, pierzând doar 2 partide împotriva celor doi mari maeştri internaţionali înscrişi în această proba şi care la final s-au clasat pe primele două locuri Branko Tadic (Serbia) şi Balogh Imre (Ungaria). Bună a fost şi evoluţia lui George Ileană, clasat pe locul 25 cu 5 puncte, în condiţiile în care la start era considerat favoritul 40.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea