Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Călin Cristea rămâne în Liga a 2-a, la… FC U Craiova

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Călin Cristea, jucătorul albaiulian de bandă stânga, rămâne în Liga a 2-a și în stagiunea următoare. După ce în campionatul trecut a evoluat la CSM Reșița, fotbalistul în vârstă de 32 de ani a acceptat provocarea venită din Oltenia, de la formația finanțată de Adrian Mititelu.

Călin Cristea (32 de ani) – jucător polivalent ce poate acoperi mai multe posturi în flancul stâng și în linia medianăa și debutat pentru noua sa echipă, recent, într-un amical FC U Craiova – CSM Reșița, scor 5-2, evoluând în primul mitan în garnitura alcătuită de Eugen Trică, tocmai împotriva grupării la care a evoluat stagiunea trecută.

nou-promovata în Liga 2 ”FC U” Craiova e cea mai activă echipă pe piața transferurilor în această perioadă de vară, dintre cele care ar trebui să ia startul în noua ediție a eșalonului secund, propunându-și să ajungă rapid în Liga 1 în vara viitoare, bazându-se pe un buget consistent, de aproximativ 2 milioane de euro.

*A plecat după un an din Valea Domanului

Călin Cristea este un mijlocaș central ofensiv originar din Alba Iulia care în sezonul recent încheiat a evoluat pentru CSM Reșița, în 21 de meciuri, 17 ca titular și un gol înscris, dar n-a rămas în Valea Domanului, după ce “rosso-nerii” au fost preluați de Alexandru Pelici, fostul antrenor unirist.

În cariera sa, în care are și multe meciuri jucate la nivelul Ligii 1 (82 de jocuri și 6 goluri), a mai evoluat pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Othellos Athienou (Cipru), Racing Beirut (Liban), CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călărași, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și SC Oțelul Galați. În 2013 a ieșit vicecampion cu Pandurii, iar în 2018 a promovat în Liga 1 cu Dunărea Călărași, însă n-a fost păstrat în lot și pentru a evolua în prima ligă, ajungând apoi la Energeticianul. Fotbalistul format în Cetatea Marii Uniri a debutat în elită în 2005 (la o partidă Farul Constanța – Apulum Alba Iulia 4-0) și a promovat pe prima scenă cu echipa din orașul său natal patru ani mai târziu.

Sursa foto: FC U Craiova (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea