Albaiulianul Călin Cristea rămâne în Liga a 2-a, la… FC U Craiova

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Călin Cristea, jucătorul albaiulian de bandă stânga, rămâne în Liga a 2-a și în stagiunea următoare. După ce în campionatul trecut a evoluat la CSM Reșița, fotbalistul în vârstă de 32 de ani a acceptat provocarea venită din Oltenia, de la formația finanțată de Adrian Mititelu.

Călin Cristea (32 de ani) – jucător polivalent ce poate acoperi mai multe posturi în flancul stâng și în linia medianăa și debutat pentru noua sa echipă, recent, într-un amical FC U Craiova – CSM Reșița, scor 5-2, evoluând în primul mitan în garnitura alcătuită de Eugen Trică, tocmai împotriva grupării la care a evoluat stagiunea trecută.

ELIT

nou-promovata în Liga 2 ”FC U” Craiova e cea mai activă echipă pe piața transferurilor în această perioadă de vară, dintre cele care ar trebui să ia startul în noua ediție a eșalonului secund, propunându-și să ajungă rapid în Liga 1 în vara viitoare, bazându-se pe un buget consistent, de aproximativ 2 milioane de euro.

*A plecat după un an din Valea Domanului

Călin Cristea este un mijlocaș central ofensiv originar din Alba Iulia care în sezonul recent încheiat a evoluat pentru CSM Reșița, în 21 de meciuri, 17 ca titular și un gol înscris, dar n-a rămas în Valea Domanului, după ce “rosso-nerii” au fost preluați de Alexandru Pelici, fostul antrenor unirist.

În cariera sa, în care are și multe meciuri jucate la nivelul Ligii 1 (82 de jocuri și 6 goluri), a mai evoluat pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Othellos Athienou (Cipru), Racing Beirut (Liban), CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călărași, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și SC Oțelul Galați. În 2013 a ieșit vicecampion cu Pandurii, iar în 2018 a promovat în Liga 1 cu Dunărea Călărași, însă n-a fost păstrat în lot și pentru a evolua în prima ligă, ajungând apoi la Energeticianul. Fotbalistul format în Cetatea Marii Uniri a debutat în elită în 2005 (la o partidă Farul Constanța – Apulum Alba Iulia 4-0) și a promovat pe prima scenă cu echipa din orașul său natal patru ani mai târziu.

Sursa foto: FC U Craiova (facebook)

Dan HENEGAR