Rămâi conectat

Actualitate

Alba Iulia marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La fiecare şapte ore şi jumătate, în România se naşte un copil cu autism.

Naţiunile Unite au declarat în decembrie 2007 ziua de 2 aprilie Ziua Internaţională de Conștientizare a Autismului, fiind evidențiată anual la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza şi coagula eforturile mondiale de promovare unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de conștientizare al publicului larg privind nevoile sociale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

   Primăria Municipiului Alba Iulia marchează și în acest an Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului prin simbolul stabilit la nivel mondial: iluminarea în albastru a unei clădiri semnificative. Ca și în anul precedent, a fost aleasă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina pentru a fi învăluită în lumină albastră. Evenimentul care va accentua această zi va începe la ora 18.30 și va avea loc pe esplanada Porții a III-a. Acțiunea din data de 2 aprilie cuprinde momente de socializare cu persoane cu dizabilități, prezentarea de informații despre tulburările din spectrul autismului, eliberarea de baloane albastre, dar și prezența cățeilor din rasa Labrador (rasă canină recomandată în terapia acestei tulburări). Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului reunește la Alba Iulia eforturile organizatorice ale Primăriei și Consiliului Local Alba Iulia, prin Serviciul Public de Asistență Socială, Asociației pentru Consiliere și Asistență Specializată ACAS Alba Iulia și Asociației Chinologice a județului Alba și se înscrie în amplul proiect Alba Iulia – Capitala Sănătății.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea