Alba – după șapte ani, fără echipă promovată în eșalonul terț | Sportul Petrești a pierdut și returul cu CSM Tg. Mureș

Judeţul Alba rămâne în acest sezon fără echipă promovată în Liga a 3-a, după ce Sportul Petrești a suferit o dublă înfrângere cu CSM Tg. Mureș, în barajul de promovare din 15 și 22 iunie.

Zarurile calificării fuseseră aruncate încă din tur, când mureșenii au învins net, la un set de tenis, 6-0 (4-0), returul, la Petrești, fiind o simplă formalitate. Vizitatorii au aliniat toate “piesele grele” și s-au impus și în manșa secundă, scor 3-2 (1-0), după o partidă spectaculoasă, cu răsturnări de situații, golurile fiind înscrise, în ordine, de Candrea (30), Afrapt (52), Ferfelea (72), Ad. Lăcătuș (85, din penalty) și Gavriluță (88, autogol, ce a deviat nefericit o minge), gazdele egalând în două rânduri. Alba se mândrește cu un record național, 7 promovări consecutive în eșalonul superior, însă în fața echipei conduse de Doru Oancea a stat o misiune practic imposibilă, CSM Tg. Mureș fiind o nucă extrem de tare. Alba a avut în ultimii 7 ani, mereu campioane județene ce au făcut pasul spre eșalonul superior, în ordine, Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos, Performanța Ighiu, Mureșul Vințu de Jos, Șurianu Sebeș și CS Ocna Mureș, după disputele din jocurile de baraj. Cu precizarea că ocnamureșenii au promovat fără a juca barajul, iar Mureșul Vințu și Șurianu Sebeș nu s-au înscris, ulterior, la startul eșalonului terț.

*Doru Oancea: “Meritam un rezultat pozitiv în retur”

După aspectul jocului, meritam să nu pierdem, egalul fiind un rezultat conform cu derularea ostilităților. Îmi doream să obținem un rezultat pozitiv, să ștergem din rușinea primei manșe. Dacă la Tg. Mureș ne-am prezentat extrem de slab, în retur am jucat mult mai bine, în condițiile în care am întâlnit, în opinia mea, una dintre cele mai bune echipe din țară prezente la baraj. Diferența a făcut-o calitatea individuală a câtorva dintre echipierii oponentei”, a declarat antrenorul Doru Oancea.

*Alba, trei reprezentante în eșalonul terț

Așadar, în ediția următoare a Ligii a 3-a, Alba va avea după doi ani, numai 3 reprezentante: Metalurgistul Cugir, Industria Galda și Unirea Alba Iulia. Asta, întrucât CS Ocna Mureș a retrogradat (șanse minime de a primi loc pe a treia scenă), iar Sportul Petrești, câștigătoarea Ligii a IV-a, nu a reușit promovarea. Din acest punct de vedere, configurația celui de-al 4-lea eșalon în campionatul următor rămâne încă în suspans, în condițiile în care AJF Alba intenționează să treacă la o formula cu 16 competitoare.

În acest joc, ce a tras cortina peste sezonul 2018-2019, formula aliniată de Doru Oancea și Dan Comșa a fost următoarea: Lepădat – G. Oltean, Ștefan Panfiloiu, Cutean, Ignat – Ludwig, Buligă – D. Ianc, Bălaș, Ad. Lăcătuș – Afrapt; au mai intrat Gavriluță, Ov. Stancu, Samoilă, T. Mărginean; rezerve Dobre, Cr. Popa, M. Cristea.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...