Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” vor să stingă luceafărul bihorean!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cu trei partide fără înfrângere, trupa lui Gherman se va duela sâmbătă, de la ora 11.00, pe „Cetate” cu nou-promovata Luceafărul Oradea, echipă ce a detonat bomba seriei vestice, cu victoria împotriva Timişoarei. Jocul face parte din etapa a 10-a a ligii secunde, iar din distribuţia vizitatorilor vor absenta ex-uniriştii T. Moldovan (accidentat) şi Lupaşcu (litigiu cu antrenorii). „Până în prezent am avut un parcurs peste aşteptările celor din jur, în ciuda cârcotaşilor ce anticipau că nu vom aduna decât 3-4 puncte. Adversarii dispun de jucători experimentaţi precum Mihuţ sau Bundea, iar noi trebuie să avem atitudine, să ne implicăm, să muncim. În serie s-au produs foarte multe surprize, vezi Luceafărul sau Mureşul Deva, iar în fotbal se poate întâmpla orice”, a declarat antrenorul Stelian Gherman. Tehnicianul unirist nu poate conta pe Bumbac – suspendat (va fi substituit de M. Pistol, jucător ce n-a mai evoluat titular din decembrie 2010, partidă cu FC Argeş, a bifat în actuala ediţie 21 de minute în două meciuri), M. Tănasă şi Al. Giurgiu sunt în urmă cu pregătirea fizică, iar M. Oprea acuză o problemă medicală, dar intră în calcule.

Bucurică este optimist
Fundaşul golgheter Bogdan Bucurică susţine că „alb-negrii” trebuie să fie circumspecţi înaintea disputei cu nou-promovata bihoreană. „Va fi un joc dificil, însă dacă vom realiza evoluţiile obişnuite de pe teren propriu, cred că vom câştiga. O echipă nu stă într-un singur jucător, Tibor Moldovan, oricum ne aşteaptă o partidă dificilă”, a declarat apărătorul stânga al Unirii, aflat la finalul contractului cu FC Unirea. Acesta a oferit şi explicaţiile parcursului foarte bun realizat de albaiulieni în cele 9 etape. „Începem să devenim o echipă unită, un colectiv excelent. La mijloc este multă muncă, seriozitate dar şi puţină şansă”, a mai adăugat Bucurică, ce şi-a explicat şi planurile de viitor. „Îmi doresc să fiu sănătos, mai ales că am depăşit o perioadă foarte grea. Să se încheie turul cu bine, să obţinem rezultatele dorite şi vom vedea la sfârşit. Nu discut acum de ce şanse sunt să rămân, dar mi-aş dori, dacă voi avea ocazia şi vor exista oferte, să ajung la o echipă de Liga 1”, a încheiat jucătorul ce a marcat de 3 ori în acest tur (323 minute strânse în 5 partide), un record al carierei.
Echipa probabilă: Pascal – Potopea, Y. Camara, M. Pistol, Bucurică – Bălu, Pleniceanu, G. Petcuţ, C. Cornea – Cl. Oara, S. Mureşan *Arbitri L. Rusandu (Sf Gheorghe), I. Ciocănea (Sibiu), D. Lucaciu (Cluj Napoca), rezervă D. Monea (Aiud); observatori Aug. Căpâlnaş (Sibiu), C. Mara (Predeal).

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea