Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” n-au izbutit să treacă Arieşul…

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia – Arieşul Turda 0-0

 

Pas fals în „Cetate”
lStadion „Cetate” lSpectatori 300 lArbitri Ad. Ilyeş (Ploieşti) – slab, G. Dan (Timişoara) – slab, L. Ilieş (Braşov) – bine, rezervă Căt. Buşi (Rm Vâlcea) lObservatori D. Jiga (Bistriţa), D. Cura (Arad) lAvertismente: Ad. Câmpeanu (62), C. Cristea (90+3)/ Tegzeş (74) lMarcatori:-.

Elit - Gustul Desăvârșit

FC UNIREA: Pascal – Bălu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru (81, M. Oprea), Pleniceanu (60, S. Mureşan), D. Militaru, Boboc – N. Stanciu (46, C. Cristea) – Ad. Câmpean/ cpt. Pe bancă G. Rotaru – Cl. Oara, G. Ivan, Al. Filip. Antrenor Gabriel Stan.
ARIEŞUL: Pampea/ cpt – Cr. Pop, Bier, A. Timar, Tegzeş – Barboloviciu (73, Pedro Zambuzzi), Lupuţ, Pocian, Şaim – C. Bucur (81, Pecarov), Tilincă (89, I. Chirciu). Pe bancă M. Moldovan – Cr. Cosma, Lăcovişte, Ţârcă. Antrenor Florin Fabian.

Celebrul proverb italian „Non c’e` due senza tre” (nu există doi fără trei) nu s-a potrivit pe „Cetate” pentru „alb-negrii”, ce au ratat momentul favorabil de a păşi spre linişte, o eventuală victorie putându-i propulsa până pe locul 9 al ierarhiei. După ce înaintea jocului şi-au încasat o rată contractuală, amfitrionii au acuzat săptămâna tensionată, cu ameninţarea neprogramării şi au avut o evoluţie modestă, ştearsă în primul mitan, când au contat numai prin finalizările modeste „semnate” de Ad. Câmpeanu (13, 30). „Vulturii roşii” au dominat, au fost mult mai periculoşi şi pe lângă faza cu cântec din minutul 20, la henţul lui Camara, noroc pentru unirişti cu intervenţiile providenţiale ale salvatorului Pascal, care l-a blocat excelent pe Tilincă (19) scăpat singur şi apoi a apărat în două rânduri (27) la şutul lui Cr. Pop de la 18 metri şi reluarea lui C. Bucur.
lOstilităţi schimbate la reluare
Actul secund a avut cu totul alte coordonate, la 180 de grade, cu albaiulienii impulsionaţi de revenitul Călin Cristea autoritari la timonă înghesuindu-şi oponenţii în propria jumătate. Norocul a fost de partea vizitatorilor ce au scăpat cu faţa curată în 4 rânduri: Potopea (57) – blocat la 7 metri de Lupuţ, paradă Pampea (80) la şutul din careu trimis de Spătaru, după ce anterior S. Mureşan a ratat reluarea cu capul în careul mic, M. Oprea (82) – a trimis alături de la 14 metri şi Boboc (88) – neatent la un corner. Totuşi, finalul a strecurat din nou fiori în sânul lui Gabi Stan, pentru că la lovitura liberă executată de Cr. Pop (90+2), mingea a şters transversala…
lCălin Cristea – revenire pozitivă
Întors de la Pandurii Tg Jiu, fostul internaţional de tineret Călin Cristea a debutat în retur la echipa din oraşul natal, prestaţia sa din repriza a doua fiind una lăudabilă, deşi nu a evoluat pe postul pe care s-a consacrat, cel de mijlocaş stânga. Iniţial, C. Cristea a jucat în spatele „vârfului” Ad. Câmpeanu, iar după intrarea lui S. Mureşan a coborât în centrul liniei mediene, fotbalistul în vârstă de 22 de ani preluând responsabilitatea executării fazelor fixe. „Intrarea lui Cristea a schimbat faţa jocului, ne-ar mai trebui unul-doi jucători de valoarea lui Călin”, a afirmat Gabi Stan.
Tehnicianul Unirii a permutat numeroşi jucători în partea secundă, utilizându-i pe alte posturi decât cele cu care erau familiarizaţi, la un moment dat Ad. Câmpeanu a ajuns în faţa propriilor fundaşi, iar nou-intratul Mircea Oprea a activat în banda dreaptă. De altfel, FC Unirea a încheiat partida cu 4 jucători de picior stâng în teren: Al. Giurgiu, Boboc, C. Cristea şi M. Oprea!
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), în „finala” juniorilor A1, după o nebunie de meci | „Alb-negrii” devenit campioni după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+2

Publicat

în

Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos a fost, pe „Cetate”, meciul decisiv pentru adjudecarea titlului de campioană județeană la juniori A1. Un meci nebun, cu o revenire fabuloasă a echipei lui Robert Sicoe, ce a trecut de la agonie la extaz, o partidă realmente incredibilă!

„Alb-negrii” au câștigat partida orgoliilor, cu 3 cartonașe roșii, scor 3-2 (1-0), cu o remontada de senzație, cu 3 goluri în ultimele 10 minute, ultimul în minutul 90+3, și vor reprezenta Alba la faza interjudețeană în 6 și 10 iunie, contra echipei din Mureș.

Vizitatorii s-au prăbușit deși au avut 2-0 în mintul 80, primind golul decisiv în minuutl 90+3, când a punctat Pascu (la o fază inainte portarul Iosa a fost eliminat, iar între buturi a intrat un jucător de câmp, mingea lovind transversala la lovitura liberă executată de Banienschi).

Elit - Gustul Desăvârșit

O partidă în care „alb-negrii” aveau la îndemână doar varianta victoriei, fiind la două puncte în spate înainte ultimei runde.

Multă tensiune pe gazon în primele 45 de minute. Găldenii au deschis scorul în minutul 26, prin R. Giorgiu (fiul fostul președinte Marcel Giorgiu), după o centrare din dreapta venită de la Raica. Au fost faze grele pentru centralul D. Iviniș, ce a avut o fază in care uniriștii au cerut penalty la M. Dăscălescu jr, la un duel cu portarul advers (39). Peste 3 minute, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, prin elominarea golgheterului Raica (al doilea avertisment). S-au înmulțit presionea la buturile lui Iosa, însă reduta Industriei a rezistat. la reluare Georgiu (51) a ratat o ocazie rarisimă, iar egalitatea numerică s-a restabilit prin eliminarea lui C. Dănilă (tot cumul de avertismente). La faza următoare (54), căpitanul Jurcă a reluat cu capul în plasă la lovitura liberă rezultată. Pascu (79) a readus speranțele dipă ce a fructificat o neatenție în defensiva adversă, Nou-intratul M. Cristea (89) a reușit să egaleze la o ieșire hazardată a portarului. Nebunia continuă întrucât în minutul 90+2 Iosa a primit roșu, stupid, tot pentru cumul de galbene, iar între buturi a intrat G. Tamaș, ce a incasat gol din lovitura libera rezultată!

Până la acest meci decisiv, Industria câștigase două dueluri (4-1 acasă și 3-2 pe „Cetate”), însă în ultima întâlnire ‘alb-negrii” au câștigat în deplasare, scor 3-2, în 12 aprilie, rezultat cu care au reintrat în luptă.

În tribună au fost peste 400 de spectatori, mulți fiind suporteri găldeni.

Unirea: N. Itu – Jurj, Oneț, Pascu, C. Dănilă – An. Moldovan, Harangozo, Sebaș, Banienschi – Căldăraru, M. Dăscălescu jr; rezerve Capătă, M. Cristea. Antrenor Robert Sicoe.

Industria: Iosa – Nana, D. Miclea, Jurca, D. Greuruș – Tamaș, Căt. Crișan, R. David, D. Toma – Raica, R. Giorgiu; rezerve Negrescu, Fl. Moldovan, R. Todor, N. Muntean, Mihăilă. Antrenor Cristian Mărginean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18

Publicat

în

La Campionatele Naționale individuale de vară Under 19 la tenis de câmp, organizate la Oradea de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) a devenit campion național la dublu.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Cristian Marton (Dinamo București). Din pricina accdentării unul adverfsar, în turneul de dublu al băieților nu s-a disputat finala mare. Cei doi proasptă campioni naționali nu s-au aflat înaintea startului între primele 4 cupluri cotate ca favorite la adjudecarea trofeului. În primul joc s-a consemnat o victorie (6-4, 6-1) cu Dragoș Bucurescu și Adrian Constantin (ambii Dinamo București). A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată și încărcată de suspans, împotriva perechii compuse din Dragoș Cazacu (TC Bright) și Alexandru Dumitru (Tennis Team București), o victorie cu scorul 6-3, 2-6, 10-7. În semifinale s-a înregistrat un dublu 6-3 cu Gabriel Ghețu (Dinamo) și Cristian Măgureanu (Sportiv Junior Pro Tennis), cei care eliminaseră principalii favoriți.

David Manu a participat și în competiția de dublu mixt, împreună cu Floriana Popovici (CSM Oradea), pierzând prima întâlnire disputată, scor 6-1, 4-6, 13-15, cu Ioana Cristea (Dinamo) și Vlad Roman (Viva Tenis Club). Tot în primul tur la simplu s-a consemnat înfrângerea cu Andreas Mulner (CSȘ Făgăraș), după o confruntare dramatică, scor 6-1, 3-6, 6-7 (6) împotriva principalului favorit. David Manu a împlinit 17 ani în 18 februarie și reprezintă unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație. Face parte din lotul național, a cucerit multiple distincții naționale, iar primul său titul de campion național a venit la vârsta de 10 ani (dând a cucerit două medalii de aur naționale). Pe această cale, campionul național mulțumește pentru colaborare celor care-l sprijină în pregătire, Lucian și Nicoleta Nicolescu, Călin Moldovan, Mircea Socaciu și Dan Sărmășan. Anul anterior, David Manu a disputat finale la dublu la turneele internaționale de la București, Limassol (Cipru), Timișoara sau Mamaia (unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublul la Under 16).

Elit - Gustul Desăvârșit

foto: FRT


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania

Publicat

în

De curând, la Oradea, a avut loc competiția de dans sportiv “Exclusive Dance”, în cadrul căreia reprezentanții clubului “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la concursul disputat în noua sală polivalentă din municipiul bihorean, una modernă, complexă ce oferă condiții deosebite.

Ne-ar plăcea o astfel de sală și în orașul nostru, este un exemplu care poate inspiră pe cineva! Dansatorii noștri au reprezentat din nou Alba Iulia cu mândrie. Ne bucurăm să fim în top la concursurile unde suntem prezenți, să ne regăsim printre cele mai bune cluburi din țară. Pentru pregătire este nevoie de multă muncă și răbdare, dar rezultatele nu întârzie să apare atunci când pasiunea există la ambele tabere: sportivi și antrenori! Felicităm perechile noastre pentru evoluție, autodepășire, dovada zilnică de disciplină, consistență și ambiție. Rezultatele sunt doar o încununare a muncii sportiviilor, dar cel mai mult ne bucurăm să îi vedem pe acești copii, adolescenți și tineri cum își dedică viața unei pasiuni atat de frumoase ca dansul”, a declarat Bianca Ionescu-Racolța (reprezentantul “Life is Dance” Alba Iulia.

Rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Open Basic, 6-9 ani, Latino: David Seneșan și Alexandra Furdui – locul 5;

*Open Basic, 10-11 ani, Latino: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul întâi;

*Open Basic, 12-13 ani, Standard: David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi;

*Open Basic, 16-18 ani,  Latino: Robert Pitea și Diana Dicu – locul 6;

*Open Latino, 16-18 ani: Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 4;

*Open Latino, 19-35 ani: Paul Degan și Denisa Pașca – locul doi.

În viitorul apropiat dansatorii din Cetatea Marii Uniri vor fi prezenți la alte întreceri internaționale extrem de importante, respectiv “Dance Masters” la București, respectiv o competiție în Germania, pentru ca în luna august să fie în agendă cel mai puternic concurs al anului, cu dansatori din întreaga lume, German Open Championship GOC la Sttutgart (“Life is Dance” va participa la cele mai înalte categorii WDSF Grand Prix Profesional Latin, WDSF Grandslam Adult Latin&Standard, WDSF Rising Stars Adult Latin&Standard, WDSF International Junior I și II Latin&Standard, Juvenall II Latin &Standard).

“Pe cât de important este acest concurs pentru orice dansator din lume, pe atat de mari sunt costurile pe care le implică participarea. Dacă sunt persoane dornice să sponsorizeze deplasarea acestor sportivi minunați în Germania, rugăm să contacteze antrenorii clubului Ionuț și Bianca Ionescu .Orice ajutor ar fi extraordinar în evoluția lor pe marile ringuri ale lumii”, a încheiat Bianca Ionescu-Racolța.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare