Rămâi conectat

Sport

Al doilea semieşec consecutiv pe teren propriu!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fosta prim-divizionară FC Unirea Alba Iulia se găseşte într-o postură dezonorantă, foarte aproape de retrogradarea în Liga a 3-a, după un al doilea semieşec pe teren propriu, cu ACU Arad, precedentul pas fals înregistrându-se cu o altă contracandidată, Arieşul Turda, ambele meciuri fiind considerate unele cheie în economia returului. „Finala supravieţuirii” sau „meciul de 6 puncte” a fost ratat de „alb-negri”, care au ajuns la 303 minute fără gol înscris (trei partide consecutive). Uniriştii n-au izbutit să-l învingă pe bravul D. Paul şi trupa lui Stan se chinuie pe ultima poziţie a ierarhiei, cu o serie de recorduri negative: cel mai slab atac al eşalonului secund (la braţ cu devenii) şi totodată cea mai modestă formaţie a seriei vestice pe teren propriu, numai 13 puncte cucerite pe „Cetate” din totalul celor 33 puse-n joc.
l26-1 la cornere!
„Trebuie să-i batem cumva pe amărâţii ăştia”, îşi făceau curaj puţinii spectatori, însă Alba a jucat fără atacanţi, Ad. Câmpeanu şi S. Mureşan fiind inexistenţi în economia disputei… Asediul total al amfitrionilor s-a declanşat din start, meciul derulându-se într-un singur sens, arădenii ajungând o singură dată în treimea adversă, în minutul 8, la lovitura liberă expediată de Bundea de la 35 metri (şut prins de Pascal). În rest dominare apăsată, categorică a Unirii, care a început tare: D. Militaru blocat de Nicolau (2) şi Pleniceanu (3) – şut deviat în corner. Albaiulienii reclamă un penalty la henţul lui E. Miculescu (22) şi continuă asaltul, însă vizitatorii au şansă la reluarea cu capul semnată D. Militaru şi respinsă de P. Petrescu (27) din apropierea porţii, şutul alături trimis de Potopea din 10 metri (35) şi mai ales la foarfeca laterală executată de Pleniceanu (45) din 7 metri, balon expediat peste transversală.
lDumitru Paul – imbatabil
Goalkeeperul vizitatorilor şi-a menţinut imaculată plasa în actul secund, când raidurile ofensive s-au intensificat, jucându-se numai în careul celor de la ACU Arad. Mai întâi a parat trasorul lui Boboc de la 30 metri (46), a continuat la seria intervenţiilor salutare la mingea expediată de Bâlu din afara careului (73) şi mai ales în minutul 90, când a respins de sub bară un şut al lui Al. Giurgiu. În rest execuţii modeste cu capul, pradă uşoară pentru D. Paul în dreptul lui Spătaru (52), Ad. Câmpeanu (64) şi S. Mureşan (77). Finalul s-a dovedit dramatic, la al 26-lea corner al gazdelor Bodolan (90+1) a trimis cu capul pe deasupra porţii, la o fază în care a reclamat lovitură de la 11 metri pentru că a fost tras de tricou!
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea