// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ajutoare de maximum 3000 de euro pentru cultivatorii de roşii în solarii, şi în 2018

Ajutoare de maximum 3000 de euro pentru cultivatorii de roşii în solarii, şi în 2018.

Conform unei Hotărâri de Guvern publicate recent în Monitorul Oficial, fermierii care cultivă roşii în sere şi solarii vor beneficia şi în 2018 de ajutoare nerambursabile în valoare de maximum 3.000 de euro. Pentru acest an, prin schema de minimis se vor pune la dispoziţia fermierilor 183 de milioane de lei. Întreaga sumă aferentă ”Ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate” va fi finanţată din bugetul de stat şi pentru anul acesta.

Ajutorul va fi acordat, ca şi în anii precedenţi, prin intermediul direcţiilor agricole judeţene. Astfel, fiecare producător de tomate în sere sau solarii va putea beneficia de până la 3.000 euro pe an, sumă ce se va acorda integral, într-o singură tranşă. Singura modificare la accesarea acestui sprijin este obligativitatea fermierilor de a specifica în cererea de finanţare ce producţie de tomate au obţinut pe 1.000 mp. Beneficiarii eligibili Fermierii care pot beneficia de pe urma acestui ajutor trebuie să deţină unul din următoarele statute: lproducători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale; producători agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producători agricoli persoane juridice.

Condiţii minime de eligibilitate Pentru a putea obţine finanţarea aferentă sprijinului, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii: lsă deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată ”Program susţinere tomate 2018” şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimum 2 kilograme de tomate/mp şi să facă dovada producţiei prin documente justificative privind comercializarea producţiei; lsă fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primărie în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii; lsă valorifice producţia în perioadele ianuarie – mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie inclusiv. Cererile de finanţare se pot depune la oricare direcţie agricolă judeţeană din ţară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419