Aiudeanul Szabolcs Szekely (Național Sebiș), revoltat de starea sportului din orașul natal! „Am ajuns ultimii în județ! Peste tot se poate, numai la Aiud – nu!”

Paul Voicu - Primar 2020

Experimentatul atacant aiudean Szabolcs Szekely, unul dintre cele mai importante produse fotbalistice ale municipiului în ultimele decenii, este dezamăgit de starea sportului din orașul său natal.

Actualmente la Național Sebeș, echipă ce a învins în ultima rundă a ligii a 3-a la Galda de Jos, masivul vârf în vârstă de 33 de ani a luat luat atitudine, amendând actuala situație din sportul aiudean! „Am jucat în weekend la Galda, jos pălăria pentru baza sportivă de acolo și modul cum înțelege primarul să sprijine fotbalul„, a spus S. Szekely. „Sunt foarte dezamăgit de ce se petrece la Aiud! În urmă cu ceva vreme, nu demult, aveam sport adevărat în oraș, nu numai fotbal, acum suntem ultimii din județ! De ce în alte locuri se poate și aici nu?!”, a mai spus fotbalistul aiudean.

ELIT

La Aiud s-a distrus tot, inclusiv stadionul Metalul! Tot ce a fost frumos în fotbalui aiudean a dispărut, ne chinuim de ani buni în mediocritate! Ne uităm la Cugir, Ighiu, Ocna Mureș sau Galda de Jos, cum se prezintă bazele sportive, ce preocupare este și ne gândim cât de jos am ajuns noi aiudenii„, s-a revoltat S. Szekely.

*Doar dansuri și folclor…

„Sportul în Aiud este în declin, doar cu karatele și atletismul mai existăm. Nu poți cu 80.000 de lei pe an, de la Consiliul Local, să susți întreaga activitate sportivă. Pentru aleșii locali importanță prezintă doar dansurile și folclorul… Și e păcat, pentru că în oraș există potențial. Sunt convins că dacă va fi o echipă de fotbal ce să-și propună performanță, la Aiud interesul va fi unul major, pentru că este dor de fotbal„, a mai spus Szabolcs.

Mihail David - 2020

Szabi, cum îi spun apropiații, a plecat la 15 ani, de la Aiud la Gloria Bistrița, de unde a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia pentru șase luni, în 2006, trecând apoi pe la Unirea Urziceni, Internațional Curtea de Argeș, CFR Timișoara, Arieșul Turda. Consacrarea a cunoscut-o în Banat, la ACS Recaș, Poli Timișoara, UTA Arad, perioadă în care s-a vehiculat faptul că va evoluat în naționala Ungariei. Are peste 40 de meciuri în Liga 1 și 11 reușite. În Alba a mai evoluat și la Performanța Ighiu, plecând la CNS Cetate Deva, CSM Lugoj și Național Sebiș, din această vară.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...