Adversari dificili în play-off-ul Europa League: Steaua – Rosenborg şi Astra Giurgiu – AZ Alkmaar

Paul Voicu - Primar 2020

Steaua şi Astra Giurgiu vor avea adversari dificili în play-off-ul Europa League, tragerea la sorţi având loc astăzi.Astra Giurgiu Europa League 1

Steaua s-a aflat în urna capilor de serie şi va juca împotriva celor de la Rosenborg, într-o dublă de foc pentru echipa ex-uniristului Nicuşor Stanciu.

ELIT

Manşa tur se va disputa la Bucureşti pe 20 august, iar returul va avea loc în Norvegia.pe 27 august.

În 2005, actualul antrenor al roş albaştrilor, Mirel Rădoi, făcea un meci extrem de prost cu nordicii, în play-off-ul Champions League, greşind la toate golurile adversarilor (3-2 a fost scorul din deplasare, după 1-1 acasă) şi punându-le pe tavă calificarea în grupe.

Mihail David - 2020

La Rosenborg joacă şi un fost fotbalist de la CFR Cluj, Mikael Dorsin. Fundaşul de 33 de ani a plecat cu scandal din Gruia în 2008 şi şi-a cerut mult timp după acel moment drepturile băneşti.

Astra (antrenor secund aiudeanul Bogdan Andone) nu a fost cap de serie şi va avea o confruntare incendiară în Europa League, cu toate că a evitat Borussia Dortmund.

Formaţia lui Marius Şumudică se va duela cu AZ Alkmaar. Primul meci va fi la Giurgiu. Meciurile tur se vor disputa pe 20 august, iar returul va avea loc o săptămînă mai tîrziu.

Dan HENEGAR

7 Comentarii

Așa zis-a Burebista 7 august 2015 at 14:33

Ia spune-ne și nouă nenea Henegar ce înseamnă play-off că noi nu știm. În viitor scrie în limba română că nu e greu.

Dan HENEGAR 7 august 2015 at 15:17

no comment! e grea lectura de specialitate…
Incearca pe UEFA, GSP, Prosport…

Aşa zis-a Burebista 8 august 2015 at 5:16

„Norvegia.pe 20 august”
„tîrziu”

Deci cum spuneam: e mai uşor să înveți limba română decât engleza. Exprimă-te în limba pe care o vorbeşti că nu e greu. Nu-i aşa?
În ce priveşte termenii de specialitate aceştia au loc într-o revistă de specialitate. Aici e un ziar de informații generale. Tratează subiectele de la acest nivel.
Apropo: când vei trece de play-off-ul cu limba română? Poți singur sau să îți dau o mână de ajutor? Eşti cap de serie sau nu? Te-ai echipat cu şorturi? Joci printre buturi?

Dan HENEGAR 9 august 2015 at 12:13

Perfect man, e greu sa intelegi, de fapt ce doresti, trecand de scrupulozitatea vanarii erorilor in limba romana…
apropos de „play off” este termenul uzitat in sport pentru aceste dispute eliminatorii intr-o faza anume a competitiilor.
dar in acelasi timp, ironia anonima nu reprezinta decat un mod usor tendentios de a pune punctul pe „I” si sincer, nu-mi permit sa apelez la asemenea sprijin. Chiar dezinteresat fiind…

decebal 9 august 2015 at 14:02

Domnu Burebista fi sigur ca cei ce sunt intersati de fotbal s de altei stiri sportive ,si intra sa citeasca rubrica sport nu au nevoie sa li se explice acest termen….De data asta scuze dar te-ai luat gratuit de autorul acestor randuri, termenul este mai mult decat uitlilizat.. e ceva de genul fore -hand sau back- hand la tenis….hai daca vrei,sa-ti spun eu un ex. cand se sare calul : discutam o data cu o tipa mare amatoare de ciclism si-mi povestea ca dupa nu stiu ce drum extenuant nu mai era in stare sa faca nici push-bike…. adica ai ghicit probabil, nu mai putea nici sa meraga pe langa bicicleta tinand-o ( impingand-o ) de ghidon……

Aşa zis-a Burebista 9 august 2015 at 20:27

@decebal – ştiu ce înseamnă termenul luat în discuție şi am enumerat şi eu câțiva termeni folosiți des în fotbal.
Tonul folosit în comentarii e astfel de fiecare dată când sunt în articol greşeli gramaticale. Nu am ce le face celor de la Unirea, dar cu cât au mai multe greşeli şi mai dese cu atât tonul e mai acid şi mai înțepător.
În ce priveşte termenii specifici unui anume sport folosiți aici în articole consider că nu sunt obligat să cunosc aceşti termeni doar ca să pot parcurge acel articol. Ziarul nu e de specialitate ca să fie citit doar de cunoscători. E un ziar de subiecte generale, iar nivelul expunerii trebuie să fie corespunzător.
Au mai fost articole cu termeni specifici de construcții de drumuri de exemplu, termeni care nu puteau fi cunoscuți decât de cei din breaslă. Atunci am explicat eu în comentariu ce înseamnă acel termen fiindcă nu am găsit de cuviință să fie tratat subiectul atât de specializat şi nu pe înțelesul tuturor.
Ziarul Unirea nu este un ziar de specialitate de nici un domeniu: nici de construcții, nici de sport, nici de informatică, nici de fotografie. E un ziar de interes general, iar articolele trebuie scrise la acest nivel.
Sper că m-am făcut înțeles.

scarembeu 9 august 2015 at 14:39

Inca o sansa pentru Steaua sa se faca de ras in Europa.Am prevazut ca sarbii de la Partizan belgrad o sa-i ia cu fulgi cu tot si s-a adeverit.Acuma prevad ca Steaua va suferi o umilinta si mai mare cu Rosenborg.Ce ma mira este ca prostii de stelisti se lauda in continuare in loc sa taca.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...