Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Adorian Himcinschi, noul antrenor al AFC Unirea 1924 Alba Iulia! Aiudeanul Radu Andone nu va continua în retur pe banca tehnică a „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adorian Himcinschi Unirea Alba IuliaAdorian Himcinschi este noul antrenor al divizionarei terţe AFC Unirea 1924 Alba Iulia, prezentarea oficială a tehnicianului albaiulian urmând să fie făcut luni, 23 ianuarie, cu prilejul reunirii divizionarei terţe.

Adorian Himcinschi va împlini în această lună 46 de ani, iar în prima parte a campionatului a activat la Performanţa Ighiu, tot în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, formaţie de care s-a despărţit după eşecul din etapa a 5-a de la Deva.

Mutarea nu este confirmată oficial de părţile implicate, dar surse oficiale susţin că s-a bătut palma în privinţa contractului, atât ca durată, cât şi în privinţa chestiunii financiare, iar instalarea lui Adorian Himcinschi este ca şi perfectată. „Momentan antrenorul echipei este Radu Andone, are contract până la vară, mai multe nu declar”, a comentat Mihai Dăscălescu.

Cu toate că discuţiile s-au purtat încă de la finele anului trecut cu Himcinschi, care şi-a dat acordul de principiu, oficialii „alb-negrilor” au evitat să oficializeze mutarea pe banca tehnică, până nu ajung la un numitor comun cu Radu Andone.

De altfel, principalele sale realizări profesionale ca şi „principal” sunt legate de Performanţa Ighiu, pe care a preluat-o în 2014, respectiv „triplă” judeţeană (campionat, cupă, Supercupa AJF) – în 2015 şi locul secuznd în Liga a 3-a, la debutul în eşalonul terţ, în 2016.

*Revine pe „Cetate” după 4 ani

Himcinschi senior, un jucător emblematic al Unirii Alba Iulia, cu care a promovat în 2003 în Divizia A nu este la prima aventură ca şi antrenor pe banca tehnică a Unirii, acesta mai având în repetate rânduri mandate, ca şi secund, inclusiv în Liga 1, dar şi principal în Liga a 2-a. De asemenea, în calitate de secund al lui Falub a participat la a doua promovare în elită. În 2013, când Unirea Alba Iulia a abandonat activitatea în eşalonul secund, aflată fiind în insolvenţă, Himcinschi era în staff-ul tehnic al lui Stelian Gherman.

Oficialii „alb-negri” încearcă în aceste zile să regleze chestiunea aiudeanului Radu Andone, ce a condus gruparea din Cetatea Marii Uniri în turul campionatului,urmând să i se propună o altă funcţie în cadrul clubului.

AFC Unirea Alba Iulia iernează pe poziţia a 12-a, cu 12 puncte, problemele majore fiind jocurile interne, unde s-au strâns 4 puncte în cele 7 partide.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea