Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acuzații GRAVE la adresa Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Punctul de vedere al unității medicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Acuzații GRAVE la adresa Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Punctul de vedere al unității medicale

Fiica unei paciente octogenare, internată până de curând la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, aduce acuzații grave la adresa personalului medical. Însă, reprezentanții Spitalului dezmint acuzațiile femeii.

Femeia susține că mama sa, în vârstă de 80 de ani, internată în seara zilei de joi, 30 aprilie, cu fractură de șold, a primit un tratament urât din partea asistentelor și infirmierelor de la SJU Alba, susținând că pacienta nu a primit apă și hrană, timp de trei zile.

„Mama mea are 80 ani, a ajuns joi seara, la Urgențe, fiind internată la secția Ortopedie cu piciorul rupt din șold. Pe lângă asta mai multe probleme de sănătate. Acolo a inceput tot balamucul cu personalul medical, care este sub orice critică.

Nu i-au dau mâncare, nici apă, au bruschat-o, ea fiind imobilizată. I-au închis telefonul ca să nu mai luam legătura cu ea. A fost lăsată fără să i se administreze un tratament corespunzător, ba mai mult sedată fără a cere aprobarea aparținătorilor în legatură cu tratamentul administrat”, transmite fiica pacientei.

Contactați telefonic de ziarulunirea.ro, reprezentanții Spitalului dezmint afirmațiile femeii.

„Pacienta de 80 de ani, a fost internată în data de 30 aprilie, cu fractură pertrohanteriană. Aceasta a fost internată în izolare, unde a primit mâncare. Femeia, în afară de aceste problemă, are și o demență. Demența este o boală a careierului, care se manifestă cu probleme de memorie. De exemplu, dacă îl întreb pe pacient ce a făcut acum 5 minute, nu știe, dar știe ce a făcut acum 20 de ani.

Avem dovezi că aceasta a primit mâncare. Legat de faptul că n-a primit mâncare… nu există așa ceva! Mai mult, pacienta era cu tratament anticoagulant, cu Eliquis. Medicamentul acesta este un aticoagulant, care nu are antidot și pacientul nu se poate opera, în momentul când vine. Dacă se afla sub un alt tratament, putea fi operată mai devreme. În cazul tratamentului cu Eliquis, trebuie să se aștepte o perioadă de 5 zile, pentru a se putea interveni chirurgical.

S-a propus să se intervină chirurgical, a fost pusă pe lista de programări pentru operație, dar familia a refuzat intervenția chirurgicală. Așadar, pacienta a fost externată ieri, pe propria răspundere a familiei. Ieri (4 mai), trebuiau s-o opereze pe doamnă, după 5 zile, dar aparținătoarea nu a vrut, semnând că o scoate pe propria răspundere din Spital”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba.

Aceștia au mai precizat, în legătură cu situația femeii că pacienta trebuie operată. În respectiva situație, pacienta nu putea avea discernămând, suferind de demență. Așadar, neputând semna pe propria răspundere, familia oferea acrodul scris, pentru operație.

„La persoanele mai în vârstă, la fractura de col, uneori, se poate imobiliza la pat, timp de o lună – două, până când se consolidează fractură, însă nu știu, dacă acest tip de fractură se va putea consolida. Noi nu putem să forțăm, dacă familia nu vrea. Nu putem opera, împotriva voinței familiei”, a precizat Directorul medical al SJU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea